Ο πόνος στην μέση αποτελεί μία από τις πιο κοινές σωματικές παθήσεις και μπορεί να προκληθεί είτε από έναν απρόσμενο τραυματισμό ή και από την λανθασμένη στάση σώματος όταν κάθεστε ή όταν σηκώνετε βάρη.

Ανακουφιστείτε από τον πόνο στην μέση

Μερικές μέθοδοι που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τον ενοχλητικό πόνο στην μέση, περιλαμβάνουν:

Μετακινηθείτε

Είναι σημαντικό να μετακινήστε, ακόμα και αν αισθάνεστε άβολα από τον πόνο. Προσπαθήστε όταν ο πόνος είναι έντονος να ξεκουράζεστε, ξαπλώνοντας αλλά φροντίστε να μετακινηθείτε έστω και για μερικά λεπτά, περπατώντας μέσα στο σπίτι ή κάνοντας μια βόλτα στην γειτονιά σας.

Τεντωθείτε

Οι ισχυροί μυς ειδικά στον κοιλιακό πυρήνα σας, βοηθούν στη στήριξη της πλάτης και της μέσης. Η δύναμη και η ευελιξία μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην ανακούφιση του πόνου σας όσο και στην πρόληψή του.

Μερικά είδη που μπορεί να σας βοηθήσουν είναι οι pilates αλλά και η yoga.

Διατηρήστε καλή στάση

Η διατήρηση της καλής στάσης βοηθά στη μείωση της πίεσης στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Στόχος σας είναι να κρατήσετε το κεφάλι σας στο κέντρο στην ευθεία της λεκάνης, χωρίς να σφίγγετε τους ώμους ή το πηγούνι να φεύγει προς τα εμπρός.

«Ρίξτε την πετσέτα»

Η πετσέτα μπορεί να γίνει χρήσιμο εργαλείο για την ανακούφιση από τον πόνο της μέσης. Δοκιμάστε να την τοποθετήσετε κάτω από την λεκάνη σας όταν ξαπλώσετε. Αφήστε τα ισχία σας να χαλαρώσουν πάνω από την πετσέτα και τεντωθείτε ώστε να εκτονωθεί η ένταση από το κάτω μέρος της πλάτης, της μέσης και της λεκάνης.