Υπάρχουν μερικές στάσεις —ή «ασάνες»— που είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, χάρη στην αποτελεσματικότητά τους. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι προβολές, που τονώνουν ολόκληρο το σώμα αλλά εστιάζουν κατά κύριο λόγο στα πόδια σας. Με αυτές χτίζουμε δύναμη και αντοχή στους τετρακέφαλους μας, στους μηριαίους μας αλλά και στους καμπτήρες των ισχίων, αρκεί να τις κάνουμε με σωστή τεχνική.

 3 κοινά λάθη στις προβολές

Τα τρία πιο συνηθισμένα λάθη στις προβολές, περιλαμβάνουν:

Γέρνετε υπερβολικά μπροστά

Το πρώτο λάθος που βλέπουν οι περισσότεροι personal trainers είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να γέρνουν τον κορμό τους πολύ προς το μπροστινό τους πόδι. Αυτό βγάζει το σώμα σας εκτός ισορροπίας και το μπροστινό σας πόδι καταλήγει να επιβαρύνεται περισσότερο. Θυμηθείτε, θέλετε να ενεργοποιήσετε τους μυς και στα δύο πόδια. Ανοίξτε τα πόδια σας και αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε το σημείο όπου το βάρος σας κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ του μπροστινού και του πίσω ποδιού σας.

Γέρνετε την λεκάνη σας

Το δεύτερο κοινό λάθος είναι μια λεκάνη που έχει κλίση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, άρα όχι ουδέτερη, δημιουργώντας ένταση στην περιοχή της μέσης. Αντί να αφήνετε τη λεκάνη σας να λυγίζει, ενεργοποιήστε τον πυρήνα σας για να προστατεύσετε τη σπονδυλική σας στήλη. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα χέρια σας ακριβώς στα σημεία του γοφού σας για να τα οδηγήσετε σε μια πιο ουδέτερη ευθυγράμμιση. Αν το κάνετε σωστά, πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι η δυσκολία αυξάνεται και είναι λογικό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι ώμοι σας «μένουν» ψηλά

Εάν σηκώνετε τα χέρια σας προς τα πάνω για να βρείτε καλύτερη ισορροπία, έχετε κατά νου να μην σηκώνετε και τους ώμους σας. Αυτή η κίνηση συμπιέζει το λαιμό και τους ώμους και δημιουργεί περιττή ένταση σε ένα μέρος του σώματός σας που ήδη υποφέρει από την συσσώρευση της έντασης στην καθημερινότητά μας. Ρίξτε τους ώμους σας προς τα κάτω και τραβήξτε τις ωμοπλάτες σας προς τα πίσω, σαν φτερά, για να χαλαρώσετε τον λαιμό σας.