Το γκολφ πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην Αμερική ενώ φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, αποτελώντας έναν εξαιρετικό τρόπο για να παίρνετε καθαρό αέρα όσο παραμένετε σωματικά δραστήριοι. Κι ενώ σε πολλούς η αρχή φαίνεται χαοτική, οι ειδικοί μας εξηγούν ότι δεν είναι μιας και πρόκειται για «ένα από τα μοναδικά αθλήματα που μπορείτε να ξεκινήσετε σε οποιαδήποτε ηλικία». Ανεξάρτητα από την ηλικία σας ή πρότερη εμπειρία, το γκολφ είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει τόσους σωματικούς περιορισμούς όσο άλλα αθλήματα.

Ποια είναι τα οφέλη του γκολφ;

Επιπλέον, ενώ το γκολφ είναι ένα παιχνίδι που μπορείτε να επιλέξετε να παίξετε ενάντια σε αντιπάλους, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ατομικό άθλημα. «Σίγουρα, μπορεί να παίζετε με άλλους παίκτες, αλλά το πώς παίζετε δεν τους επηρεάζει», μας λένε οι ειδικοί.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διασκεδάσετε απολαμβάνοντας την παρέα των συμπαικτών σας, χωρίς όμως να είστε σε ανταγωνισμό μαζί τους.

Τα πλεονεκτήματα του γκολφ ξεπερνούν απλώς τη διασκέδαση και την απόλαυση του καθαρού αέρα. Από φυσική άποψη, το περπάτημα στην πίστα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε τον ημερήσιο σας στόχο στα βήματά σας. Από την άλλη, , ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε στη φύση, με φίλους ή με την οικογένειά σας είναι ανεκτίμητος για την ψυχική σας υγεία.

Golf tips για αρχάριους

Αφού εξοικειωθείτε με το παιχνίδι και τους κανόνες του, ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλετε να προσέξετε είναι το ακρωνύμιο BPGA, από τα αρχικά των φράσεων θέση μπάλας (Ball), στάση σώματος (Posture), λαβή (Grip) και ευθυγράμμιση (Alignment).

Θέση μπάλας

Μπορείτε να παίξετε με τα πιο μακριά μπαστούνια φέρνοντάς τα πιο κοντά στο μπροστινό πόδι και δουλέψτε περίπου από την μέση της στάσης για τα πιο κοντά μπαστούνια. Η χρήση ράβδων ευθυγράμμισης μπορεί να βοηθήσει.

Στάση σώματος

Βασιστείτε στους γοφούς σας, λυγίστε λίγο τα γόνατά σας και αφήστε τα χέρια σας να κρέμονται φυσικά για να πετύχετε την τέλεια βολή.

Λαβή

Το μόνο μέρος του σώματός σας που αγγίζει το ρόπαλο είναι τα χέρια σας, επομένως το κράτημα είναι πολύ σημαντικό, μας εξηγούν οι ειδικοί. Συνιστώ ένα ελαφρώς πιο δυνατό κράτημα (για έναν δεξιόχειρα παίκτη του γκολφ) για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της βολής.

Ευθυγράμμιση

Μπορεί να πετύχετε μια τέλεια βολή, αν όμως δεν είστε σωστά ευθυγραμμισμένοι δεν θα πετύχετε τον στόχο σας. Χρησιμοποιήστε ράβδους ευθυγράμμισης για να σας βοηθήσουν με τον στόχο και τη θέση της μπάλας.

Κάτι άλλο που είναι σημαντικό να έχουν υπόψη οι αρχάριοι παίκτες του γκολφ, είναι να ξεκινήσουν πιο κοντά στην τρύπα και μετά να αυξήσουν την απόσταση σταδιακά.