Το να βρούμε χρόνο για γυμναστική μπορεί να αποτελέσει πρόκληση όταν οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές. Ευτυχώς, όμως πολλές από τις καθημερινές δραστηριότητες που κάνουμε, μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της φυσικής μας δραστηριότητας κι ως εκ τούτου στην θωράκιση της υγείας μας. Μερικές από τις καλύτερες που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα, περιλαμβάνουν:

Στην δουλειά περπατώντας ή με ποδήλατο

Εφόσον το σπίτι σας βρίσκεται σε λογική απόσταση από την δουλειά σας, το να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο έχει είναι πρόκειται για ιδανική επιλογή για να τονώσετε την υγεία σας. Πολλά είναι τα οφέλη που χαρίζει στην υγεία το περπάτημα και η ποδηλασία.

Για παράδειγμα, βελτιώνει τη διάθεση, προάγει την ανακούφιση από το στρες, συμβάλλει σε ένα υγιές σωματικό βάρος και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία.

Αλλά όταν πρόκειται για την οικοδόμηση μυών, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν το περπάτημα ή το ποδήλατο αποτελεσματικές ασκήσεις γιατί είναι δραστηριότητες χαμηλού αντίκτυπου. Αποδεικνύεται ωστόσο, ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσετε δύναμη.

Μυϊκή μάζα με gardening

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η κηπουρική είναι χαλαρωτική, ενώ άλλοι απλώς απολαμβάνουν τους καρπούς της εργασίας τους. Εάν δεν έχετε ακόμη σηκώσει τα μανίκια σας, μπορεί να θελήσετε να το κάνετε σύντομα γιατί τα οφέλη για την υγεία της κηπουρικής περιλαμβάνουν και την ενίσχυση της μυϊκής σας μάζας.

Το αμερικανικό CDC αναγνωρίζει την κηπουρική ως άσκηση μέτριας έντασης ενώ αν περιλαμβάνει και πιο δύσκολες δραστηριότητες, όπως το σκάψιμο, τότε αυτομάτως η ένταση γίνεται έντονη. Επιπλέον, μόλις 30 λεπτά κηπουρικής μπορούν να κάψουν οπουδήποτε από 165 έως 220 θερμίδες, επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετράει ως προπόνηση.

Και επειδή η κηπουρική αποτελείται από κινήσεις σωματικού βάρους, μεταφορά ή μετακίνηση χώματος και φυτών, σκάψιμο, άλλα παρόμοια, προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση για το ολόκληρο το σώμα.

Επιλέγουμε τα σκαλιά

Εάν δεν έχετε σκάλες στο σπίτι σας ή δεν τις ανεβαίνετε τακτικά, είναι εύκολο να ξεχάσετε πόσο προκλητικές μπορεί να είναι. Το να ανεβείτε τις σκάλες όπου είναι δυνατόν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγη άσκηση χωρίς να διακόψετε τη μέρα σας.

Επιπλέον, θα επωφεληθείτε από τη βελτίωση της δύναμης των ποδιών και τα καρδιαγγειακά οφέλη που σχετίζονται με την αναρρίχηση σκαλοπατιών. Ακόμη και μόλις 10 λεπτά αναρρίχησης σκάλας είναι αρκετά για να ενεργοποιήσετε τους μύες των ποδιών σας.