Είτε κάθεστε πολλές ώρες λόγω εργασίας είτε είστε σκυμμένοι μπροστά από έναν υπολογιστή επιβαρύνοντας τον αυχένα, τη μέση ή τα πόδια σας. Με αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασκήσεων stretching θα «ξεκλειδώσετε» το πιασμένο σας σώμα και θα πετύχετε μεγαλύτερη ευλυγισία και ευκαμψία των άνω και των κάτω άκρων.

Ρουτίνα stretching για όλο το σώμα

Το σώμα σας σε καθιστή θέση με τα πόδια να είναι λυγισμένα στα γόνατα, ενώ οι φτέρνες σας ακουμπούν στους γλουτιαίους. Ο κορμός σας έχει μια ελαφριά κάμψη προς τα πίσω με το ένα χέρι να είναι τεντωμένο, το άλλο λυγισμένο στον αγκώνα, ενώ και τα δύο συγκρατούν ένα λάστιχο μικρής διαμέτρου.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και αλλάζετε τη θέση των χεριών. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά.

Διατείνετε τετρακεφάλους, κοιλιακούς και τρικεφάλους.

Το σώμα σας σε καθιστή θέση με τα πόδια να είναι λυγισμένα στα γόνατα, ενώ το ένα βρίσκεται πάνω από το άλλο. Τα χέρια σας είναι σχεδόν τεντωμένα στους αγκώνες, με τις παλάμες ενωμένες με φορά προς τα πάνω.

Μένετε σε αυτή τη στάση 12 δευτερόλεπτα και εκτελείτε άλλες δύο φορές με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Διατείνετε γλουτιαίους, πλάτη και ώμους.

Το σώμα σε καθιστή θέση με το ένα πόδι τεντωμένο μπροστά, ενώ το άλλο είναι λυγισμένο στο γόνατο, με το πέλμα να ακουμπά στο εσωτερικό του μηρού του αντίθετου ποδιού. Με τα δυο σας χέρια πιάνετε το πέλμα του τεντωμένου ποδιού με ελαφρώς σκυμμένο τον κορμό προς τα εμπρός. Το πόσο θα σκύψετε με τον κορμό προς τα εμπρός εξαρτάται από το επίπεδο της ευλυγισίας σας.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και έπειτα αλλάζετε πόδι. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά.

Διατείνετε δικέφαλους μηριαίους και προσαγωγούς.

Το σώμα σας σε καθιστή θέση, με το ένα πόδι μπροστά λυγισμένο στο γόνατο και τα άλλο πόδι σχεδόν τεντωμένο προς τα πίσω. Ο κορμός σας έχει μία ελαφριά κάμψη προς τα πίσω, ενώ τα χέρια σας είναι τεντωμένα προς τα πάνω και διαγώνια.

Μένετε σε αυτή τη στάση 15 δευτερόλεπτα και έπειτα αλλάζετε πόδι. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά.

Διατείνετε προσαγωγούς, λαγονοψοΐτη, γλουτούς, κοιλιακούς και θωρακικούς.

Το σώμα σας σε καθιστή θέση, με το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά στο γόνατο και το άλλο λυγισμένο επίσης στο γόνατο προς τα πίσω με το ομώνυμο χέρι να κρατάει το πέλμα.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και έπειτα αλλάζετε πλευρά. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά.

Διατείνετε προσαγωγούς, λαγονοψοΐτη και τετρακέφαλους μηριαίους.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Γιάννη Αγνιάδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής.