Είναι ο συνδυασμός pilates, προπόνησης ενδυνάμωσης και αύξησης των καθημερινών σας βημάτων αρκετός για να χάσετε λίπος και να βελτιώσετε την σιλουέτα σας; Η pilates instructor, Νάταλι Ρόουζ λέει ναι και είναι η δημιουργός της νέας viral μεθόδου γυμναστικής 3-2-8 που υπόσχεται αδυνάτισμα με διάρκεια.

“Αυτή είναι η όχι και τόσο μυστική μέθοδος μου που θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε και να σφίξτε το σώμα σας” αναφέρει στην λεζάντα του βίντεο που μιλά για την μέθοδο 3-2-8, με συνολικά 2,9 εκατομμύρια προβολές, υποσχόμενη αποτελέσματα μέσα σε τρεις μήνες.

Η fitness expert δημιούργησε τη μέθοδο 3-2-8 για να βοηθήσει τους πολυάσχολους λάτρεις της γυμναστικής να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις προπονήσεις τους σε λιγότερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Άγχος για το γυμναστήριο; Το νέο trend που θα σας βοηθήσει

Είναι περισσότερο ένα πλάνο ή πρόγραμμα προπόνησης παρά μια συγκεκριμένη προπόνηση, που περιλαμβάνει τρεις προπονήσεις ενδυνάμωσης την εβδομάδα, συν δύο προπονήσεις pilates χαμηλής πρόσκρουσης και κατά μέσο όρο 8.000 βήματα καθημερινά.

Σύμφωνα με την ίδια, η μέθοδος μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη όπως απώλεια κιλών, μειωμένο λίπος και τόνωση της μυϊκής μάζας.

Τι περιλαμβάνει η μέθοδος 3-2-8

Όπως αναφέρει η ίδια οι τρεις προπονήσεις ενδυνάμωσης είναι οι «ημέρες βαριάς προπόνησης», τις οποίες μπορείτε να τις χωρίσετε: Μία ημέρα για το πάνω μέρος του σώματος, ημέρα για το κάτω μέρος του σώματος και ημέρα για ολόκληρο το σώμα.

Σταδιακά αυξήστε την ένταση τουλάχιστον κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Για τις δύο χαμηλού αντίκτυπου ανά εβδομάδα, η ίδια προτείνει την pilates για να είναι ημέρες ενεργής αποκατάστασης.

Η pilates έχει πολλά οφέλη, όπως η ενδυνάμωση του κορμού για μια λεπτή και επίπεδη κοιλιά, η βελτιωμένη ευελιξία και η μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Τέλος η αύξηση των καθημερινών σας βημάτων ώστε να κάνετε 8.000 την ημέρα θα σας βοηθήσει να “κάψετε” έξτρα θερμίδες, αυξάνοντας το θερμιδικό έλλειμμα και εντείνοντας έτσι την προσπάθεια σας να χάσετε βάρος.

Είναι αποτελεσματική γυμναστική;

Η Νόνα Γκλέιζερ, προπονήτρια celebrity και pilates instructor αναφέρει: “Η γυμναστική με αντίσταση βοηθά στην οικοδόμηση και τόνωση των μυών, οι προπονήσεις Pilates ενισχύουν τη δύναμη και την ευελιξία του πυρήνα ενώ επιμηκύνουν τους μύες, και το περπάτημα αυξάνει την αντοχή και υποστηρίζει τον μεταβολισμό.

Ο συνδυασμός των τριών τεχνικών σας επιτρέπει να γυμνάζεστε, στοχεύοντας το σώμα διαφορετικά κάθε φορά.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή μιας και ο αριθμός βημάτων μπορεί να μην είναι αποτελεσματικός για κάθε άτομο”.

Πράγματα όπως η ταχύτητα και ο ρυθμός μπορεί να επηρεάσουν τις θερμίδες που τελικά “καίτε”.

Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε η προπόνηση να είναι αποτελεσματική, στοχεύετε σε αυτούς που προτείνουν οι ειδικοί, δηλαδή στα 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα και δύο ημέρες δραστηριότητας μυϊκής ενδυνάμωσης.

Ποιος μπορεί να την δοκιμάσει

Καθώς το πρόγραμμα προπόνησης δεν ορίζει απαραίτητα συγκεκριμένες ασκήσεις, η μέθοδος 3-2-8 είναι μια εξαιρετική μορφή για όλους, από αρχάριους έως προχωρημένους.

Η έμφαση που δίνει στην προπόνηση ενδυνάμωσης, τη συνεπή καθημερινή άσκηση και την ενεργό αποκατάσταση είναι μια εξαιρετική δομή, η οποία μπορεί να εξελιχθεί καθώς το άτομο βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση.

Αλλά θυμηθείτε να ξεκινήσετε αργά και σταδιακά αν είστε αρχάριος ή αν επιστρέφετε στην γυμναστική μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα.