Το καλοκαίρι είναι η εποχή με τα πιο νόστιμα και περιζήτητα φρούτα, αλλά ένα από αυτά σίγουρα ξεχωρίζει για τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία: ο ανανάς.

Ο ανανάς είναι η μόνη γνωστή πηγή τροφής βρομελίνης – μια ομάδα ενζύμων που βοηθά το σώμα σας να αφομοιώσει τις πρωτεΐνες, διασπώντας τις σε αμινοξέα, γεγονός που διευκολύνει την πέψη.

Έχει δοκιμαστεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες για την αποτελεσματικότητά της στην ανακούφιση του πόνου στους μυς και τις αρθρώσεις, στη μείωση του πρηξίματος και τον περιορισμό της φλεγμονής.

Διαβάστε επίσης: Μπανάνα: Άγουρη vs. ώριμη – Ποια είναι καλύτερη για την υγεία;

Παράλληλα, συμβάλει στην ταχύτερη ανάρρωση της μύτης και των παραρρινίων κόλπων, των ούλων και άλλων τμημάτων του σώματος μετά από χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό.

Επιπιπλέον, ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Στην ουσία, βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει τη φλεγμονή και το απαλλάσσει από τις ελεύθερες ρίζες.

Ο φρέσκος και ο αποξηραμένος ανανάς θεωρείται γενικά πιο θρεπτικός από τον κονσερβοποιημένο. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαδικασία κονσερβοποίησης μπορεί να υποβαθμίσει ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα. Συγχρόνως, μπορεί να περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη θρεπτική του αξία.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν αγοράζουν ολόκληρο φρέσκο ανανά είναι επειδή μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να τον κόψετε. Αλλά, με μερικά απλά βήματα, θα μπορείτε να το κάνετε σαν επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν:

Πώς κόβουμε έναν ανανά

  • Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά την κορυφή και τον πυθμένα του ανανά.
  • Στηρίξτε τον ανανά σε μια από τις κομμένες άκρες.
  • Ξεκινήστε από την κορυφή του ανανά και κόψτε τον προς τα κάτω, αφαιρώντας τη φλούδα από τη σάρκα σε μια μακριά λωρίδα.
  • Γυρίστε τον ανανά και επαναλάβετε μέχρι να αφαιρέσετε όλη τη φλούδα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε τυχόν εναπομείναντα μάτια από τον ανανά.
  • Γυρίστε τον ανανά στο πλάι και κόψτε τον σε φέτες στο μέγεθος της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι ή ένα στρογγυλό κόφτη μπισκότων για να αφαιρέσετε τον πυρήνα από κάθε φέτα για να δημιουργήσετε δαχτυλίδια.