Μας λέει την «ώρα για κίνηση»
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι παρατεταμένες περίοδοι ακινησίας, όπως όταν καθόμαστε στο γραφείο, μειώνουν την παραγωγή ενζύμων που καίνε το λίπος. Μπορούμε να το ανατρέψουμε αυτό αν ενσωματώσετε στην καθημερινότητα μας μικρά διαλείμματα περπατήματος. Επειδή, όμως, όταν καθόμαστε είναι εύκολο να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου, το vívofit, το οποίο φοράμε στον καρπό μας, είναι εκεί για να μας το υπενθυμίζει. Μια κόκκινη μπάρα εμφανίζεται στην οθόνη μετά από μία ώρα ακινησίας και συνεχίζει να μεγαλώνει για κάθε τέταρτο όσο δεν κινούμαστε. Σηκωνόμαστε κα περπατάμε μερικά λεπτά για να την εξαφανίσουμε! Το vívofit καταγράφει την πρόοδό μας, τα βήματα που κάνουμε μέσα στην ημέρα, αλλά και τις θερμίδες που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Θέτει εφικτούς στόχους
Το vívofit εκπαιδεύεται στο επίπεδο της δραστηριότητας του χρήστη και του ορίζει καθημερινούς στόχους εντός των δυνατοτήτων του. Εφόσον ξεπεράσουμε το όριο που μας έχει θέσει, το vívofit προσαρμόζει το στόχο της επόμενης μέρας, σπρώχνοντάς μας προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Βοηθάει τον ύπνο μας
Όταν ετοιμαζόμαστε για ύπνο, ενεργοποιούμε τη λειτουργία καταγραφής ύπνου και το vívofit καταγράφει την ποιότητα της ξεκούρασής μας.

Καταγράφει την πρόοδό μας
Με το πάτημα ενός κουμπιού οι χρήστες του vívofit στέλνουν τα δεδομένα τους στο Garmin Connect, τη δωρεάν Online κοινότητα της Garmin. Στο Garmin Connect οι χρήστες μπορούν να δουν την ολοκληρωμένη εικόνα της προόδου τους μέσα από αναφορές και γραφήματα, αλλά και μία λεπτομερή περιγραφή του ύπνου τους συμπεριλαμβανομένων διαστημάτων κίνησης και ξεκούρασης. Μέσω του Garmin Connect, οι χρήστες vívofit μπορούν να πάρουν μέρος σε online προκλήσεις και να κερδίσουν εικονικά παράσημα. Η πρόσβαση στο GarminConnect είναι είτε μέσω υπολογιστή ή μέσω συμβατού τηλεφώνου και της εφαρμογής GarminConnect™ Mobile.Οι χρήστες άλλων προϊόντων Garmin Fitness, όπως Forerunner και Edge μπορούν να χρησιμοποιούν το vivofit για να καταγράφουν τις δραστηριότητες και την ξεκούρασή τους μεταξύ των προπονήσεων.

Ακολουθεί την καρδιά μας
Το vívofit μάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα αισθητήριο καρδιακών παλμών μαζί με το fitnessband για να καταγράψουμε την καρδιακή συχνότητα και τη ζώνη καρδιακών παλμών, αλλά και για να έχουμε πιο ακριβή δεδομένα κατανάλωσης θερμίδων για οποιαδήποτε δραστηριότητά μας, όπως για παράδειγμα τρέξιμο ή ένα πρόγραμμα αεροβικής στο γυμναστήριο.

Έχει μεγάλη αυτονομία
Το vívofit καταγράφει την πρόοδό μας 24 ώρες το 24ωρο και μπορεί να μείνει ανοιχτό για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς να απαιτείται αλλαγή μπαταρίας.

Ταιριάζει με το στυλ μας
Το vívofit είναι διαθέσιμο σε μαύρο, μοβ, γκρι, γαλάζιο και πετρόλ, ενώ υπάρχουν εκδόσεις που περιλαμβάνουν και το αισθητήριο καρδιακών παλμών.

Info: Το vívofit συνδέεται με iPhone (4-6) και είναι συμβατό με android τηλέφωνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: http://sites.garmin.com/vivo/