Υλικά

  • 1 κιλό κουβερτούρα
  • 300 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
  • 600 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και τη λιωμένη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν αυτό στερεοποιηθεί κάπως, το βγάζουμε με κορνέ πάνω σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.Διακοσμούμε τα σοκολατάκια μας βάζοντας επάνω στο καθένα ψημένο φουντούκι ή αμύγδαλο. Mπορούμε επίσης να τα πασπαλίσουμε με άχνη ή κακάο.

Μερίδες
(για 40 κομμάτια)

Συμβουλές
Τα σοκολατάκια μπορείτε να τα πλάσετε στρογγυλά και να τα περιτυλίξετε με τρούφα.

Σύσταση

  • (του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:………………………………..10.223
  • Πρωτεΐνες:……………………………….52 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………….916 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………….475 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………………..243 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………………..29 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………………….1.314 mg
  • Φυτικές ίνες:…………………………….55 γρ.