Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι μπράντι
  • Για τη σαντιγί:
  • 900 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • Για τη γέμιση: 200 γρ. κερασάκια
  • Για τη διακόσμηση: 250 γρ. κουβερτούρα

ΕκτέλεσηΛιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά διαδοχικά.Το τοποθετούμε σε λαδωμένο λαδόχαρτο, σε ταψάκι Nο 25, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40΄. Μόλις το παντεσπάνι ψηθεί και κρυώσει, το κόβουμε σε 3 φέτες. Ραντίζουμε τις φέτες του παντεσπάνι με λίγο μπράντι. Για να ετοιμάσουμε τη σαντιγί, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει η σαντιγί την αναμειγνύουμε με τη λιωμένη
κουβερτούρα. Κόβουμε τα κερασάκια στα 4.«Χτίζουμε» την τούρτα και τη διακοσμούμε με φλοίδες κουβερτούρας.
Μερίδες(για 12 άτομα)Συμβουλές Μπορούμε να αφήσουμε τη σαντιγί λευκή και να τη χτυπήσουμε με λίγη άχνη για να γλυκάνει. H τούρτα αυτή, με λευκή σαντιγί, θα μετατραπεί σε μια τούρτα μπλακ φόρεστ. Σύσταση

  • (του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:…………………………………..7.256
  • Πρωτεΐνες:…………………………………80 γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………………666 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………………308 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………………….159 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………………..22 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………………………2.083 mg
  • Φυτικές ίνες:………………………………37 γρ.
Δείτε επίσης: