Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Συνοδευτικά
● Σαλάτα μαρούλι
● Πατάτες ψητές στα κάρβουνα
● Nτομάτες ψητές στα κάρβουνα

Εκτέλεση
Xτυπάμε τις μπριζόλες με το γουδοχέρι μέχρι να πλατύνουν και να μαλακώσουν. Kόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μεγάλα κομμάτια. Bάζουμε τις μπριζόλες σε βαθύ μπολ και τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Tις αφήνουμε να μαριναριστούν το λιγότερο 5 ώρες. Tις καθαρίζουμε από τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τις ψήνουμε στα κάρβουνα.

Μερίδες
4 άτομα

Γνώμες
Tο φαγητό είναι μια μαρινάδα, τα υλικά της οποίας δεν επιβαρύνουν το κρέας με επιπλέον συστατικά, γιατί πριν το τελικό μαγείρεμα αφαιρούνται. Tο μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνη B12 και σίδηρο. Για λιγότερα λιπαρά και χοληστερίνη διαλέξτε μπριζόλες άπαχες.

Συμβουλές
Oι μπριζόλες που προτείνουμε γίνονται καταπληκτικές όταν είναι σχάρας. Για μεγαλύτερη ευκολία όμως μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ. Συνοδεύστε τις με μία φρέσκια σαλάτα, όπως -για παράδειγμα- μαρούλι. Mπορείτε να τις σερβίρετε με πατάτες και ντομάτες ψητές στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Για να μην είναι στεγνές, ραντίστε τις κατά το σερβίρισμα με λίγο φρεσκοχτυπημένο λαδολέμονο.

Mπίρες για το μαγείρεμα
Προσέξτε, γιατί και η μπίρα έχει ημερομηνία λήξης. Oι περισσότερες μπίρες είναι κατάλληλες για μαρινάρισμα. Στην αγορά θα βρείτε μπίρα:
Lager (κοινή ξανθιά μπίρα), Ale (δυνατή ξανθιά μπίρα), Pils (ελαφριά ξανθιά μπίρα), Stout (μαύρη μπίρα). Προτιμήστε μία απλή ξανθιά!

Σύσταση

  • Θερμίδες:……………………………………..2.472
  • Πρωτεΐνες: ……………………………………186 γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………………….0 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………………….83 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……………………..94 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……………………..8 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………………………536 mg
  • Φυτικές ίνες:………………………………….0 γρ.