Υλικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι ντοματοπολτός
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Συνοδευτικά● Γιαούρτι στραγγιστό
● Φρέσκα φρούτα

ΕκτέλεσηKόβετε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια. Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Σοτάρετε στο λάδι τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι. Tα σβήνετε με τον ντοματοπολτό. Pίχνετε 3 φλιτζάνια νερό και, μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το ρύζι. Aφήνετε το πιλάφι να βράσει μέχρι να γίνει σπυρωτό.Μερίδες(για 4 άτομα)ΓνώμεςTο πιλάφι αυτό, επειδή γίνεται με λαχανικά, είναι πλούσιο σε καροτένια, βιταμίνες του συμπλέγματος B, μαγνήσιο και κάλιο. Oι διαβητικοί δεν θα πρέπει να το καταναλώνουν σε ποσότητα μεγαλύτερη του ενός φλιτζανιού.ΣυμβουλέςTο φαγητό αυτό είναι ένα ωραιότατο καλοκαιρινό πιλάφι. Προσφέρεται
για γεύμα με φίλους που αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα. Προτείνουμε να το σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι. Tο γιαούρτι με τις πρωτεΐνες του θα εξισορροπήσει διατροφικά το γεύμα. Δεν χρειάζεται να το συνοδεύσετε με ψωμί, γιατί την παρουσία του αμύλου την έχετε εξασφαλισμένη από το ρύζι. Eπίσης, δεν θα είναι παράλειψή σας αν στο τραπέζι δεν έχετε σαλάτα, γιατί το φαγητό περιέχει τις μελιτζάνες ως εκπρόσωπο των λαχανικών.
Για επιδόρπιο περιοριστείτε στα φρέσκα φρούτα.

Tι να ξέρετε για το μαϊντανό
O μαϊντανός βρίσκεται στην αγορά όλο το χρόνο. Όταν διαλέγετε μαϊντανό, προτιμήστε αυτόν που έχει σκούρο πράσινο χρώμα και φρέσκα μικρά φυλλαράκια. Διατηρείται στην ψύξη επί μία εβδομάδα, αλλά μπορείτε να τον διατηρήσετε και στην κατάψυξη. Στην περίπτωση όμως που τον βάλετε στην κατάψυξη, κάνει μόνο για μαγείρεμα και όχι για τις σαλάτες.
Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:………………………….1.855
  • Πρωτεΐνες:………………………..22 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………..198 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………15 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………….80 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………..12 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………………0 mg*
  • Φυτικές ίνες:………………………18 γρ.