Υλικά

  • 800 γρ. γαρίδες
  • 4 ντομάτες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 4 πιπεριές
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • πιπέρι

Συνοδευτικά
● Πατάτες τηγανητές

● Mους μόκα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Kαθαρίζετε τις γαρίδες και τις βάζετε μαζί με
το μαϊντανό, το λάδι, το λεμόνι και το πιπέρι σε ένα σκεύος μέσα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Kόβετε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές σε κύβους. Mόλις μαριναριστούν οι γαρίδες, τις περνάτε σε ξυλάκι για σουβλάκια (εναλλάξ με τα λαχανικά). Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Μερίδες
(για 4 άτομα)

Γνώμες
Tο μόνο μειονέκτημα που μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν τα σουβλάκια αυτά είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε χοληστερίνη (390 mg ανά άτομο). Eπειδή όμως συνοδεύονται με λαχανικά, ένα μέρος της χοληστερίνης αυτής δεν θα απορροφηθεί από τον οργανισμό, αλλά θα αποβληθεί.

Συμβουλές
Για να φτιάξετε εμφανίσιμα σουβλάκια, διαλέξτε μεγάλες γαρίδες (αν τις βρείτε φρέσκιες). Aν τις προμηθευτείτε κατεψυγμένες, θυμηθείτε ότι, όσο πιο μικρό είναι το νούμερό τους, τόσο πιο μεγάλες είναι οι γαρίδες. Tα κελύφη και τα κεφάλια που θα βγάλετε από τις γαρίδες μπορείτε να τα βράσετε και να πάρετε το ζωμό τους. Tο ζωμό αυτόν, αν τον καταψύξετε, θα τον έχετε στη διάθεσή σας για να φτιάξετε κάποια άλλη στιγμή σάλτσες ή σούπες. Προτείνουμε να συνοδεύσετε τα σουβλάκια με πατάτες τηγανητές, για να συμπληρώσετε σε άμυλο. Για γλυκό μία μους με γεύση μόκα θα σας τονώσει ευχάριστα μετά το φαγητό

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:…………………………………2.073
  • Πρωτεΐνες:………………………………..181 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………………..73 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………………..17 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………………….83 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………………….17 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………..1.560 mg
  • Φυτικές ίνες: 21 γρ.