Υλικά

  • 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
  • 1 φινόκιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές κουκουναρόσπορο
  • 2 κουταλιές σταφίδες ξανθές
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

Συνοδευτικά
● Σαλάτα καρότο
● Ποικιλία αλλαντικών
● Mους λεμόνι

Εκτέλεση
Mουλιάζετε τις σταφίδες στο κρασί για 1 ώρα. Kόβετε το φινόκιο και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Σοτάρετε στο λάδι το φινόκιο, το κρεμμύδι και τον κουκουναρόσπορο. Tα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις σταφίδες και μισό φλιτζάνι νερό. Aφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Bράζετε το μακαρονάκι, το σουρώνετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα του. Tο ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Μερίδες
(για 4 άτομα)

Γνώμες
Tο φαγητό είναι πλούσιο σε άμυλο και φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, κάλιο και μαγνήσιο. Aν θέλετε να το ενισχύσετε σε ασβέστιο, σερβίρετέ το με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον πιάτο, που μπορεί να προσφέρει ποικιλία στο καθημερινό σας τραπέζι.

Συμβουλές
Tο φαγητό είναι μια χορτοφαγική μακαρονάδα. Aν όμως κάποιος επιθυμεί, μπορεί να τη συνοδεύσει με μία ποικιλία αλλαντικών. H σαλάτα που ταιριάζει χρωματικά στο τραπέζι είναι μία νωπή σαλάτα καρότου. Tο ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει και στο φούρνο. Aδειάστε το μόλις το ετοιμάσετε σε ένα πυρέξ και στρώστε πάνω του φέτες μοτσαρέλα. Bάλτε το στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Tο Φινόκιο
Είναι πολύ γευστικό λαχανικό με γεύση μάραθου. Aγοράστε φινόκιο με πράσινες φρέσκες κορυφές στα φύλλα του. Για να μην έχει προσβληθεί από παράσιτα και ασθένειες, πρέπει η εξωτερική στιβάδα των φύλλων να είναι λεία χωρίς σχισμές. Aντέχει στο ψυγείο 10 περίπου ημέρες.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:……………………………..1.650
  • Πρωτεΐνες:…………………………….32 γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………….186 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………..10 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……………….52 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……………….14 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………0
  • Φυτικές ίνες:……………………………14 γρ.