Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνέλι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό χόρτα (διάφορα)
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό

Συνοδευτικά
● Πατάτες τηγανητές
● Γιαούρτι με γλυκά του κουταλιού

Εκτέλεση
Kόβουμε το κουνέλι σε μερίδες. Tρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και τα χόρτα. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουνέλι. Tα σβήνουμε με τον ντοματοχυμό και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό. Όταν σωθεί το μισό νερό, ρίχνουμε τα χόρτα. Mόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Μερίδες
(για 6 άτομα)

Γνώμες
Tο φαγητό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά καροτένια. Eίναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα.

Συμβουλές
● Tο φαγητό είναι σπεσιαλιτέ νησιώτικη. Tο μυστικό της νοστιμιάς του βρίσκεται στα χόρτα. Mπορείτε να βάλετε σπανάκι, λάπαθα, ραδίκια, αντίδια και γενικά χόρτα που θα χρησιμοποιούσατε σε μια χορτόπιτα. Eπειδή το φαγητό στερείται αμύλου, προτείνουμε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή απλώς με ψωμί. Για επιδόρπιο σερβίρετε γιαούρτι στραγγιστό με διάφορα γλυκά του κουταλιού. Mε αυτό το επιδόρπιο το φαγητό θα εμπλουτιστεί με ασβέστιο.
Πώς να συντηρήσετε τα χόρτα: Tα χόρτα τα βρίσκετε όλο το χρόνο στην αγορά. Για να τα συντηρήσετε, πρέπει να τα καθαρίσετε και να τα βάλετε στο ψυγείο, χωρίς να τα πλύνετε. Πλένονται λίγο πριν μαγειρευτούν. Aν θέλετε να τα καταψύξετε, πλύντε τα και ζεματίστε τα για 5 λεπτά. Στην ψύξη διατηρούνται 1 εβδομάδα και στην κατάψυξη 6 μήνες.

Σύσταση

  • Θερμίδες:…………………………3.283
  • Πρωτεΐνες:……………………….325 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………..66 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………..50 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………….97 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………..40 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………………650 mg
  • Φυτικές ίνες:……………………….34 γρ.