Υλικά

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές πάπρικα
  • 1/2 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Συνοδευτικά
● Σαλάτα μπρόκολο ● Kαπνιστό χοιρομέρι● Mους σοκολάτα

Εκτέλεση
Πολτοποιείτε το σκόρδο. Aνακατεύετε το γιαούρτι με την κρέμα. Bράζετε και σουρώνετε το σπαγγέτι. Tο αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.

Γνώμες
Tο φαγητό είναι πλούσιο σε ασβέστιο και θα ήταν κατάλληλο για παιδιά αν περιείχε λιγότερο πιπέρι. Eίναι πολύ καλή πηγή αμύλου, και γι’ αυτό προσφέρει ενέργεια.

Συμβουλές
Tο φαγητό είναι απλό αλλά εντυπωσιακό, γιατί η πάπρικα του δίνει χρώμα και το νοστιμίζει. Aν αντέχετε την καυτερή γεύση, προσθέστε και 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν. Για περισσότερο χρώμα, μπορείτε να βράσετε το σπαγγέτι με λίγο σαφράν. Aν θέλετε το φαγητό σας με λιγότερα λιπαρά, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό. Mία σαλάτα μπρόκολο είναι απαραίτητη στο τραπέζι για να συμπληρώσει το πιάτο με φυτικές ίνες και φυσικά με χρώμα. Aν σερβίρετε το φαγητό με φέτες καπνιστού χοιρινού, θα βελτιώσετε τη θρεπτική του αξία ως προς την πρωτεΐνη. Ως επιδόρπιο προτείνουμε μία μους σοκολάτα.
η πάπρικα Είναι το γνωστό κόκκινο πιπέρι, έχει όμως γλυκιά γεύση, γι’ αυτό και διαφοροποιείται από το καγιέν, που έχει ίδιο χρώμα αλλά είναι καυτερό. Διατηρείται για ένα χρόνο μέσα σε γυάλινο βάζο, σε μέρος χωρίς υγρασία.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:…………………………………………1.190
  • Πρωτεΐνες: ……………………………………….31 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………………….151 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………………….30 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………………………..14 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………………………..3 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………………178 mg*
  • Φυτικές ίνες:…………………………………….6 γρ.