Στα ορεκτικά συναντούμε το πακόρες με λαχανικά (λαχανικά σε κουρκούτι από όσπρια), το σαμόζες λαχανικών (πικάντικα τραγανά πιτάκια με πατάτα) και το παπαντάμ (τσιπς από αλεύρι). Aπό σούπες υπάρχει αυτή των λαχανικών και η σούπα αρνάκι. Στις σαλάτες θα βρείτε τη ράιτα (γιαούρτι με δυόσμο), τη μιξ ατσά (ινδικό πικάντικο τουρσί με φρέσκα λαχανικά εποχής), την μπάιγκαν μπούρτα (τηγανητή μελιτζάνα με μυρωδικά) κ.ά. Στα κυρίως πιάτα συναντούμε αυτά με το κοτόπουλο, όπως το κοτόπουλο με κάρι ή το κοτόπουλο κόρμα (με κάσιους, αμύγδαλα και σταφίδες). Συναντούμε επίσης πιάτα με αρνί, πριν περάσουμε στα πιάτα ταντούρι (φαγητά που ψήνονται σε ινδικό φούρνο). Eδώ μας περιμένει το κοτόπουλο τίκα κεμπάπ (με κιμά και μπαχαρικά) και το σιχ κεμπάπ (αρνίσιος κιμάς με μπαχαρικά). Στην κατηγορία των ρυζιών ξεχωρίζει το νταλσίνι μπιργιάνι (ρύζι μπασμάτι με κρεμμύδια και κανέλα). Nα όμως και κάποια διαφορετικά επιδόρπια, όπως το κιρ (πουτίγκα ρυζιού με ξηρούς καρπούς) ή το νταλ χαλβά (αρωματικός χαλβάς από όσπρια).





•Σαλάτα αλά τσάνα: 330 θερμίδες

•κοτόπουλο ταντούρι: 410 θερμίδες





H γνωμη της διαιτολόγου: Στο εστιατόριο «Nargis» έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ποιοτικό ινδικό φαγητό. H σαλάτα αλά τσάνα είναι μια σαλάτα με κύρια υλικά τα ρεβίθια και την πατάτα, αλλά και ένα υπέροχο συνδυασμό μπαχαρικών. Για την ακρίβεια, τα ρεβίθια και οι πατάτες βράζονται και στη συνέχεια σοτάρονται. Tο μείγμα τους εμπλουτίζεται με τζίντζερ, τούρμερικ, κύμινο, τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο. H σαλάτα φτάνει στον αποδέκτη της γαρνιρισμένη με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Πρόκειται για ένα πιάτο που προσφέρει στον οργανισμό άμυλο, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες. Tο κύριο φαγητό γίνεται με ψαχνό κοτόπουλο, το οποίο μαρινάρεται σε γιαούρτι που περιέχει σκόρδο, τζίντζερ, τσίλι, πάπρικα, κόλιανδρο, κύμινο, πιπέρι, τούρμερικ και μοσχοκάρυδο. Mε το μαρινάρισμα, το κοτόπουλο αποκτά εξωτική γεύση.









Καπ. Πατρίκη 18 (το αδιέξοδο στενάκι απέναντι από το σινεμά «Έσπερος» της Αλεξ. Σβώλου), Θεσσαλονίκη. τηλ.:2310-22.85.02.

Καθημερινά, 13.00-00.30.

Από 12 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Δύσκολο.