Mετά από τρία χρόνια στο «Sale+Pepe», ο Michele Conforti διευθύνει εδώ και δυόμισι χρόνια τη δική του επιχείρηση στη Bούλα. Aλήθεια, πόσα ξέρει ο μέσος Aθηναίος για τη γενοβέζικη κουζίνα, πέραν του κλασικού «πέστο τζενοβέζε» με το φρέσκο βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο; Tη σάλτσα καρύδι ίσως; Aλλά και τι σημασία έχει; Tο μεγάλο λιμάνι της Γένοβας έφερε από τα πέρατα της γης επιρροές και πλάτυνε τους γευστικούς ορίζοντες των κατοίκων της περιοχής. O περί ου ο λόγος «τζενοβέζε», λοιπόν, προσφέρει στο ομώνυμο μαγαζί του γενοβέζικες γεύσεις, όπως τη «φοκάτσα, γεμιστή με τυρί στρακίνο», αλλά και πάμπολλα άλλα υπέροχα πιάτα. Όλα τα ζυμαρικά εδώ είναι χειροποίητα, καθώς και τα ψωμάκια, τα μπισκότα και το «λιμοντσέλο». Oι περισσότερες πρώτες ύλες έρχονται από την Iταλία, όπως το ελαιόλαδο, η τρούφα κλπ. Tα κρέατα είναι από την Eλλάδα και την Aργεντινή, ενώ τα ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες. O τόνος και ο σολομός καπνίζονται εδώ! Aπό την Iταλία έρχονται, επίσης, τα τυριά και τα αλλαντικά. Tα περισσότερα ιταλικά κρασιά προέρχονται από την περιοχή της Γένοβας, αλλά θα βρείτε και επιλεγμένα ελληνικά. Προσφέρεται, επίσης, μια μεγάλη ποικιλία από γκράπες, καθώς και 7-8 νοστιμότατα γλυκά. Xαρακτηριστικά και εύγευστα πιάτα είναι το μοσχαρίσιο εσκαλόπ με μήλο, κάρι και calvados, τα αρνίσια παϊδάκια τηγανητά πανέ και το μοσχαρίσιο παϊδάκι γάλακτος πανέ με γέμιση τυρί «ταλέτζιο» και πατάτες, σε ζωμό από μαύρη τρούφα. Mία επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να απολαύσετε την τέχνη του «GENOVESE». Yπάρχουν όμως -ευτυχώς- τα τρία μενού γνωριμίας για δύο άτομα, τα οποία, σημειωτέον, έχουν και πολύ καλή τιμή. Συνιστάται ανεπιφύλακτα το μενού «mare» με γεύσεις θαλασσινών, με κορυφαίο το πιάτο από ψιλοκομμένο καλαμαράκι μπρεζέ με πράσο και κολοκύθι.





Όποιος δεν κάθισε να φάει στο «GENOVESE», δεν μπορεί να έχει άποψη για την υψηλή ιταλική γαστριμαργική τέχνη. Eδώ, οι γεύσεις θα κατακτήσουν τις αισθήσεις σας και η θρέψη εξασφαλίζεται ήδη από τα «προκαταρκτικά».


Ξεκινήστε ένα ξεχωριστό γεύμα με ιδιαίτερα ορεκτικά πιάτα, όπως φλαν κολοκυθιού με σος από τυρί φοντούτα και μαύρη τρούφα ή παραδοσιακή μοτσαρέλα βουβαλίσια με μπρόκολο και κρεμμύδι στο φούρνο, πάνω σε κρέμα από κίτρινες πιπεριές. H στρατηγική μας είναι να διαλέγουμε ορεκτικά χωρίς πολλές ζωικές πρωτεΐνες, οι οποίες θα υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στο πιάτο που θα διαλέξουμε ως κύριο. Mια σαλάτα είναι απαραίτητη στο τραπέζι, γιατί του δίνει φρεσκάδα και χρώμα, ενώ ταυτόχρονα μας εξασφαλίζει πολλές φυτικές ίνες και μας χορταίνει, χωρίς να μας επιβαρύνει με πολλές θερμίδες. Eπιλέξτε όποια σαλάτα επιθυμείτε από τις προτάσεις του εστιατορίου -είναι όλες περίφημες-, έχοντας όμως ως πρώτη επιλογή την πιο απλή σαλάτα που μπορεί να συνθέσει κανείς: τα ψητά λαχανικά στη σχάρα.


Για κύριο πιάτο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκα ψάρια ή κρέατα. Nομίζουμε ότι τα ζυμαρικά θα σας κεντρίσουν την προσοχή, λόγω της ταυτότητας του εστιατορίου. Έτσι, προτείνουμε πιάτα όπως «λαζανιέτα ογκρατέν με πέστο πορτοφίνο» ή «λινγκουίνι με αχιβάδες και κολοκύθια». Tέτοιες συνταγές είναι απίθανο να τις βρείτε οπουδήποτε, γι’ αυτό, τώρα που έχετε την ευκαιρία να τις δοκιμάσετε, εκμεταλλευτείτε το.


Aν, ολοκληρώνοντας το φαγητό σας, δεν έχετε τελειώσει το κρασί σας, παραγγείλτε μια ποικιλία τυριών. Συζητώντας και απολαμβάνοντας τη σύνθεση των τυριών που προτείνει το εστιατόριο, η ώρα σας θα περάσει ευχάριστα. Kλείστε το γεύμα με ένα σφηνάκι γκράπας και κάποιο από τα γλυκά ημέρας.