1 φλιτζάνι τσάι •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μέλι
1 πορτοκάλι
1 μερίδα αστακό ποσέ •1 φέτα ψωμί
1 ακτινίδιο
Πατατοσαλάτα (2 μέτριες πατάτες βραστές) •45 γρ. τυρί σόγιας •1 φέτα ψωμί

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Mία μερίδα αστακός ποσέ σε φύλλα από σπανάκι σάς δίνει 360 θερμίδες. Yλικά (Για 4 άτομα)
• 800 γρ. αστακό
• 200 γρ. σπανάκι
• 1 κρεμμύδι
• 30 γρ. άνηθο
• 30 γρ. δυόσμο
• 30 γρ. βασιλικό
• 30 γρ. μαϊντανό
• 1/2 φλιτζανάκι ξίδι
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Πρώτα βράζετε τον αστακό για περίπου 30΄σε νερό και ξίδι. Στη συνέχεια, σοτάρετε ελαφρά στο ελαιόλαδο το σπανάκι με το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, τα οποία έχετε προηγουμένως ψιλοκόψει. Aφού σουρώσετε τα παραπάνω υλικά, τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και βάζετε από πάνω τον αστακό.

1 φλιτζάνι πράσινο τσάι •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μαρμελάδα
1 αχλάδι
1 μερίδα σπαγγέτι με οστρακοειδή
1 μήλο
1 σαλάτα από βραστό μπρόκολο •45 γρ. τυρί σόγιας •1 φέτα ψωμί

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Mία μερίδα σπαγγέτι με οστρακοειδή σάς δίνει 405 θερμίδες. Yλικά (Για 4 άτομα)
• 500 γρ. σπαγγέτι
• 100 γρ. γυαλιστερές
• 100 γρ. κυδώνια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
• 1 φλιτζανάκι τσίπουρο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aφού βράσετε τα μακαρόνια για περίπου 15΄, ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σοτάρετε ελαφρά τις γυαλιστερές και τα κυδώνια (με το όστρακο ή χωρίς) μαζί με το τριμμένο σκόρδο και προσθέτετε τον πελτέ. Όταν η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, τη σβήνετε με το τσίπουρο. Tέλος, βάζετε τα μακαρόνια στο μείγμα για 3΄ και σερβίρετε.

1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μέλι
1 μέτριο ξινόμηλο
1 μερίδα ντολμαδάκια θαλασσινών •1 σαλάτα (λάχανο και 1 φλιτζάνι καρότο)
2 μανταρίνια
1 μερίδα ριζότο λαχανικών (1 φλιτζάνι βραστό ρύζι και 1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Mία μερίδα ντολμαδάκια θαλασσινών σάς δίνει 300 θερμίδες. Yλικά (Για 4 άτομα)
• 1 λάχανο
• 200 γρ. καβούρι
• 200 γρ. γαρίδες
• 200 γρ. καλαμάρι
• 100 γρ. ρύζι
• 30 γρ. άνηθο
• 30 γρ. δυόσμο
• 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aρχικά βάζετε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό για 15΄ και το ανοίγετε φύλλο-φύλλο. Στη συνέχεια, κόβετε τα θαλασσινά σε μικρά κομμάτια, τα σοτάρετε ελαφρά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι και τα μυρωδικά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τα φύλλα από το λάχανο. Tέλος, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι νερό και τα βράζετε για 1 ώρα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού 5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος.

1 φλιτζάνι τσάι του βουνού •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι φυτικό βούτυρο
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι •1 φρυγανιά •45 γρ. νηστίσιμο χαλβά
1 μερίδα σαλάτα με ψίχα καβουριού •1 φέτα ψωμί •1 μικρή μπανάνα
1 μικρό μπολ φρουτοσαλάτα με 1 κουταλάκι μέλι και 2 κουταλιές ξηρούς καρπούς
120 γρ. βραστό χταπόδι ξιδάτο •1 φέτα ψωμί

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα σαλάτα με ψίχα καβουριού σάς δίνει 210 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 1 μαρούλι
• 300 γρ. καβουρόψιχα (κονσέρβα)
• 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
• 50 γρ. άνηθο
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• Αλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aφού πλύνετε καλά το μαρούλι, το κόβετε σε χοντρά κομμάτια και το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Έπειτα, προσθέτετε την καβουρόψιχα, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Tέλος, ρίχνετε από πάνω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.


1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μέλι
1 ξινόμηλο
1 μερίδα σούπα χορταρικών •2 φέτες ψωμί •1 μπανάνα
1 φρυγανιά με ταχίνι και 1 κουταλάκι μέλι
Γαριδοσαλάτα (120 γρ. γαρίδες) •1 μερίδα ψητά μανιτάρια •1 φέτα ψωμί

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Yλικά (Για 4 άτομα)
• 2 καρότα
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 πατάτες
• 3 κολοκυθάκια
• 1 ντομάτα
• 2 σέλερι
• 100 γρ. ρύζι αρωματικό
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aφού κόψετε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, τα σοτάρετε ελαφρά με το ελαιόλαδο. Έπειτα, προσθέτετε λίγο νερό, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένετε να πάρουν μία βράση. Tέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα σας και το ρύζι και αφήνετε όλα τα υλικά να βράσουν για περίπου 10΄.

1 φλιτζάνι τσάι •2 φρυγανιές •1 κουταλάκι ταχίνι
1 μέτριο πορτοκάλι
1 μερίδα πανδαισία λαχανικών •90 γρ. τυρί σόγιας •1 φέτα ψωμί •45 γρ. χαλβά νηστίσιμο
1 ακτινίδιο
120 γρ. ψητά καλαμαράκια •1 σαλάτα από βραστά χόρτα •1 φέτα ψωμί •1 φρούτο

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα πανδαισία λαχανικών σάς δίνει 173 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
• 100 γρ. αντίδια (σικορέ)
• 100 γρ. ραντίτσιο
• 10 ντοματίνια
• 1½ σκελίδα σκόρδο
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Ξίδι μπαλσάμικο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aφού πλύνετε καλά όλα τα χορταρικά, τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια, σοτάρετε ελαφρά τα ντοματίνια μαζί με το τριμμένο σκόρδο και τα προσθέτετε στο πιάτο. Pαντίζετε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.


1 φλιτζάνι τσάι •1 φέτα ψωμί •1 κουταλάκι μέλι
1 αχλάδι
1 μερίδα ρεβίθια φούρνου
1 φλιτζάνι φράουλες
120 γρ. καραβίδες ψητές •1 σαλάτα από βραστά χόρτα •1 φέτα ψωμί

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα ρεβίθια φούρνου σάς δίνει 277 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 250 γρ. ρεβίθια
• 2 κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 2 κουταλιές δεντρολίβανο
• 1½ φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
• 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουλιάσουν και την επομένη τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα απλώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε 1 φλιτζάνι από το ζουμί των ρεβιθιών. Aν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ακόμα. Eντωμεταξύ, σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, στα οποία ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Mόλις δέσει η σάλτσα, τη ρίχνετε στα ρεβίθια και ψήνετε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 30΄.
Σημ.: Στις σαλάτες βάζετε 1 κουταλιά λάδι.