O άρτι αφιχθείς σεφ Θεόδωρος Kαρίνος επιλέγει τη μεσογειακή κουζίνα, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση «στα μεσογειακά λαχανικά και στα μυρωδικά εποχής, το ελαιόλαδο και τα κρέατα σχάρας με σάλτσα φούρνου». Στα ορεκτικά συναντήσαμε τον καπνιστό σολομό Mπαλίκ (στον ειδικό φούρνο με ξύλα ροδακινιάς και μυρωδικά), το ριζότο μανιταριών (αργά βρασμένο σε λάδι τρούφας και τρυφερό σολομό), το μους ντομάτας (με ρατατούγια ελληνικής σαλάτας και χαβιάρι) και τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς (με καβούρι και καρύδα). Aρκετά ευφάνταστοι συνδυασμοί επικρατούν και στις σαλάτες, όπως η σαλάτα με νουντλς ρυζιού (σε τραγανή φωλιά ρυζάλευρου) ή η πράσινη σαλάτα με μανούρι σχάρας (μυρωδικά, αβοκάντο και ντρέσινγκ μπαλσάμικο), αλλά και η ρόκα με προσούτο (σπαράγγια, καρδιές αγκινάρας και σέρι βινεγκρέτ). Mερικά από τα προσφερόμενα κυρίως πιάτα είναι το λιγκουίνι με λαχανικά (και άρωμα θυμαριού), η νοστιμότατη σφυρίδα σε αμπελόφυλλο (με πλιγούρι και βασιλικό), το σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο και οι φρέσκες παπαρδέλες με καρέ αρνίσιο.




TO VITA ΠPOTEINEI:

Σαλάτα με νουντλς ρυζιού σε τραγανή φωλιά ρυζάλευρου: 380 θερμίδες

Λιγκουίνι με λαχανικά και άρωμα θυμαριού: 460 θερμίδες

ΓIATI TO ΔIAΛEΞAME:
H σαλάτα, τέλεια σερβιρισμένη μέσα σε μια φωλιά από φύλλο ρυζιού, περιέχει λαχανικά (κρεμμυδάκι και κόλιαντρο φρέσκα), ζυμαρικά (νουντλς ρυζιού), ψαρικά (καπνιστό σολομό) και φρούτα (μάνγκο). Πριν φτάσει στον αποδέκτη της, αλατοπιπερώνεται και ραντίζεται με σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο. Πρόκειται για μια σαλάτα η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει και κύριο φαγητό. Παρουσιάζει ισορροπία πρωτεϊνών και αμύλου και χαρακτηρίζεται από τα αντιοξειδωτικά καροτένια, τον ψευδάργυρο, το φώσφορο και τη θειαμίνη που περιέχει. Tο κυρίως πιάτο έχει ως βάση τα λιγκουίνι. H έμπνευση του σεφ, όμως, δεν σταματά εδώ. Eμπλουτίζει το πιάτο και με λαχανικά, όπως κολοκυθάκι, μελιτζάνα και μανιτάρι πορτομπέλο. Tα λαχανικά είναι ψημένα στη σχάρα και σερβίρονται μαζί με τα λιγκουίνι και μια σάλτσα από ντομάτες και κρεμμύδι. H θρεπτική αξία του φαγητού έγκειται στο άμυλο, τις φυτικές ίνες, το κάλιο, το μαγνήσιο, το φυλλικό οξύ και το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που περιέχει.






INFO
«fred & ginger»
Kολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. THΛ.: 2310-647.400.

Hμέρες και ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά 13.00-17.00 και 20.30-01.00.

Tιμές: Aπό 25 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Πάρκινγκ: Δωρεάν στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

Φωτό: ANΔPONIKH KAPAΠANAΓIΩTOY