Δεν είναι ποτιστικά. Κι όμως, αντέχουν στο ιδιαίτερα ξηροθερμικό κλίμα της περιοχής με τη βοήθεια του γειτονικού πευκοδάσους και της θάλασσας. Γιατί τα δένδρα αποτελούν ένα φυσικό φράχτη που εγκλωβίζει τη βραδινή υγρασία και την αποδίδει στο αμπέλι τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, τότε που την έχει ανάγκη. Επτά γαλλικά σταφύλια, τα Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Merlot, Cinsault, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc φυτεύτηκαν στις πιο δροσερές βορειοανατολικές πλαγιές, ενώ τα αυτόχθονα Λημνιό, Ροδίτης, Ασύρτικο, Αθήρι, Μαλαγουζιά και Σαββατιανό βρήκαν ιδανικό περιβάλλον στις κάπως χαμηλότερες και θερμότερες νοτιοδυτικές πλευρές του βουνού. Oι αποδόσεις είναι πολύ χαμηλές, κι αυτό μεταφράζεται σε σταφύλια υψηλής ποιότητας, από τα οποία παράγονται κρασιά ονομασίας προέλευσης: Πλαγιές του Μελίτωνα και Τοπικοί Oίνοι Σιθωνίας.







Το κλασικό λευκό κρασί του κτήματος παράγεται από τον πετυχημένο συνδυασμό τριών ελληνικών λευκών σταφυλιών: του Ασύρτικου, του Ροδίτη και του Αθηριού. Αρωματικό και φινετσάτο, με ευχάριστο διακριτικό άρωμα, όπου αναγνωρίζονται νότες εσπεριδοειδών. Στο τραπέζι θα συνοδέψει άψογα όλα τα καλοκαιρινά πιάτα λαδερών λαχανικών, τα μικρά τηγανητά ψάρια και τα θαλασσινά, τα φρούτα, αλλά και τα κίτρινα τυριά.

Ακολουθήστε το στο Google News