για 8-10 άτομα
Νομίζετε ότι μπορείτε να τον απολαύσετε φρέσκο μόνο στα Φάρσαλα ή σε ειδικά καταστήματα; Κι όμως, αυτός ο χαλβάς είναι από τα πιο απλά, γρήγορα και υγιεινά γλυκά που θα φτιάξετε στην κουζίνα σας!
• 1 μεγάλο μπολ
• 1 μεγάλη κατσαρόλα
• 1 ξύλινη κουτάλα
• 1 ταψί
• 2 ποτήρια νισεστέ
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 5 ποτήρια νερό
• κανέλα
1. Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
1 ποτήρι ζάχαρη και το λάδι και τη βάζετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
2. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το νισεστέ, την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε καλά.
3 . Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ μέσα στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.
4 . Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί, ελαφρά λαδωμένο, και καθώς είναι καυτό, το πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη και κανέλα. Ο χαλβάς καταναλώνεται εξίσου καλά ζεστός ή κρύος.
Xαλβάς Φαρσάλων
Νομίζετε ότι μπορείτε να τον απολαύσετε φρέσκο μόνο στα Φάρσαλα ή σε ειδικά καταστήματα; Κι όμως, αυτός ο χαλβάς είναι από τα πιο απλά, γρήγορα και υγιεινά γλυκά που θα φτιάξετε στην κουζίνα σας!