για 8-10 άτομα



Νομίζετε ότι μπορείτε να τον απολαύσετε φρέσκο μόνο στα Φάρσαλα ή σε ειδικά καταστήματα; Κι όμως, αυτός ο χαλβάς είναι από τα πιο απλά, γρήγορα και υγιεινά γλυκά που θα φτιάξετε στην κουζίνα σας!









• 1 μεγάλο μπολ

• 1 μεγάλη κατσαρόλα

• 1 ξύλινη κουτάλα

• 1 ταψί









• 2 ποτήρια νισεστέ

• 1 ποτήρι ελαιόλαδο

• 2 ποτήρια ζάχαρη

• 5 ποτήρια νερό

• κανέλα





1. Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα

1 ποτήρι ζάχαρη και το λάδι και τη βάζετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να πάρει το χρώμα της καραμέλας.

2. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το νισεστέ, την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε καλά.

3 . Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ μέσα στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.

4 . Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί, ελαφρά λαδωμένο, και καθώς είναι καυτό, το πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη και κανέλα. Ο χαλβάς καταναλώνεται εξίσου καλά ζεστός ή κρύος.