Η ακμή αποτελεί πρόβλημα της εφηβικής κυρίως ηλικίας, όμως συχνά εμφανίζεται και σε πιο μικρά παιδιά, με μαύρα στίγματα ή μπιμπίκια στο χρώμα του δέρματος, τα οποία μπορούν να εξελιχθούν και σε σπυριά με φλεγμονή.AΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ:
Eίναι γνωστό πως για την απλή, φυσιολογική ακμή υπάρχουν στο εμπόριο πολλά τοπικά σκευάσματα, που μαραίνουν τα μεμονωμένα σπυράκια. O καλός καθαρισμός του δέρματος με ένα ειδικό δερματολογικόΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Παλαιότερα πίστευαν πως ορισμένες τροφές, όπως η σοκολάτα, οι τηγανητές πατάτες και το λίπος του χοιρινού, ήταν από τις πιο σημαντικές αιτίες επιδείνωσης της ακμής. Σύμφωνα όμως με τις σύγχρονες αντιλήψεις, η διατροφή φαίνεται να παίζει ελάχιστο ρόλο στην επιδείνωση της ακμής, για την οποία μάλλον ευθύνεται το κορινοβακτηρίδιο της ακμής, ένα μικρόβιο που υπάρχει στο δέρμα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί διατροφικοί κανόνες που, έτσι και αλλιώς, θα ωφελήσουν το παιδί σας αν αντιμετωπίζει πρόβλημα ακμής:

Αυξήστε στο διαιτολόγιό του τις φυτικές ίνες (άφθονα φρούτα και λαχανικά), προκειμένου να βελτιώσετε κάποιο πρόβλημα δυσκοιλιότητας που ίσως έχει. H ακμή για πολλούς είναι, εκτός των άλλων, και ένδειξη κακής λειτουργίας του εντέρου.

Μειώστε τις σάλτσες, τα ζωικά λίπη και τα καρυκεύματα, που έχουν ερεθιστική επίδραση και δημιουργούν τοξίνες στον οργανισμό.

Πλουτίστε τη διατροφή του με τρόφιμα που είναι «καλές» πηγές της βιταμίνης C (εσπεριδοειδή, ακτινίδια, μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπεριές κ.ά.). H βιταμίνη C ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις μολύνσεις.

Ενισχύστε το διαιτολόγιό του και με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη A (καρότα, βερίκοκα, ροδάκινα κ.ά.), που θεωρείται ιδανική βιταμίνη για τη βελτίωση του δέρματος.

Τέλος, αν διαπιστώσετε ότι κάποια τροφή επιδεινώνει την ακμή, αφαιρέστε την από το διαιτολόγιο του παιδιού.

Ακολουθήστε το στο Google News