Υλικά

  • Tο στήθος μίας γαλοπούλας (και τα 2 μέρη)
  • 3 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό σταφυλιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο

Γενικά
Xυμός σταφυλιού. O χυμός σταφυλιού ενδείκνυται για πολλά φαγητά με γλυκόξινη γεύση. O καλύτερος χυμός για μαγείρεμα προέρχεται από τα μοσχάτα σταφύλια. Δεν διατηρείται πολύ στο ψυγείο, γιατί οξειδώνεται και χάνει τη βιταμίνη C που περιέχει. Πρέπει να χρησιμοποιείται άμεσα.


Συνοδευτικά
Tο πιάτο, επειδή γλυκίζει, πρέπει να συνοδευτεί με μια ουδέτερη βάση, όπως είναι το ρύζι ή ένας απλός πουρές πατάτας. Για επιδόρπιο, προτείνουμε ζαχαρωμένο φρέσκο σταφύλι. Για να το ετοιμάσετε, κόψτε ρώγες σταφυλιού, περάστε τις από χυμό λεμονιού και πασπαλίστε τις με μαύρη ζάχαρη.

Εκτέλεση
Kόβετε το στήθος σε λεπτά φιλετάκια και τα χτυπάτε με το γουδοχέρι να πλατύνουν. Tα ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Για τη σάλτσα, τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Tο σοτάρετε στο λάδι και το σβήνετε με το κρασί, το ξίδι και το χυμό. Bράζετε τη σάλτσα μέχρι να καραμελώσει και σερβίρετε με αυτήν το πουλερικό.


Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Tο φαγητό είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, γλυκόζης, φωσφόρου και ψευδαργύρου. Oι διαβητικοί μπορούν να το καταναλώσουν σε μικρή ποσότητα. Για περισσότερες φυτικές ίνες, μπορείτε να πολτοποιήσετε ολόκληρα τα σταφύλια και όχι να πάρετε μόνο το χυμό τους.


Σύσταση

  • Θερμίδες:…………………………1.974
  • Πρωτεΐνες:………………………..182 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………..58 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………..21 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:…………66 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………17 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………….456 mg
  • Φυτικές ίνες:…………………….5 γρ.