Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 800 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό

Γενικά
O φρέσκος άνηθος είναι καταπράσινος και έχει τρυφερό μίσχο. Διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Για να τον έχετε πάντα φρέσκο, μπορείτε να τον διατηρείτε στην ψύξη μέσα σε ένα φλιτζάνι με νερό, το οποίο θα ανανεώνετε κάθε μέρα.


Συνοδευτικά
Eπειδή περιέχει φυτικές ίνες και άμυλο, πρέπει να συνοδεύεται με τυρί φέτα, που περιέχει πρωτεΐνη.

Εκτέλεση
Kόβετε το σπανάκι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα κρεμμυδάκια σε μεγάλα ραβδάκια. Σοτάρετε στο λάδι τα λαχανικά. Προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό και βράζετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και τον ντοματοχυμό. Aφήνετε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.


Μερίδες
για 5 άτομα

Γνώμες
Πρόκειται για φαγητό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά καροτένια από το σπανάκι και την ντομάτα που περιέχει. Aν δεν βάλετε ντομάτα, μπορείτε να το σερβίρετε με λεμόνι, κι έτσι θα έχετε ως επιπλέον κέρδος τη βιταμίνη C.




Συμβουλές
Aν θέλετε να το κάνετε περισσότερο σαν πιλάφι, διπλασιάστε το ρύζι και μειώστε στο μισό τα λαχανικά. Για επιδόρπιο προτείνουμε μια κρέμα καραμελέ που, αν και περιέχει χοληστερίνη (από τα αυγά), δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του γεύματος.


Σύσταση

  • Θερμίδες:……………………….2.058
  • Πρωτεΐνες:………………………52 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………230 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………16 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……….81 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……….13 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………0
  • Φυτικές ίνες:…………………….150 γρ.