Το κεντρικότερο tapas bar restaurant της πόλης εδώ και μια εξαετία σερβίρει μικρά πιατάκια tapas (σημαίνει «μεζεδάκι» στην ισπανική), τα οποία μπορεί να είναι από ψάρι, κρέας, χόρτα, πίτες, τυριά κλπ. O χώρος αναπτύσσεται σε δύο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά επίπεδα, στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο. Στο ισόγειο υπάρχουν ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους, σταντ, καναπέδες και στους τοίχους μεταλλικά φαράσια, αναρριχώμενα γλαστράκια και εικαστικές δημιουργίες της Δόμνας Δέλλιου. O πρώτος όροφος αποπνέει σπιτική ατμόσφαιρα σαλονιού, με καναπέδες που μέσα τους βουλιάζεις, παλιές ροτόντες και σπάνιες αντίκες. Στο «Ginger Oil» διοργανώνονται συχνά μουσικές και θεατρικές βραδιές.
Η σεφ Νίνα Παπαποστόλου προτείνει τη φθινοπωρινή πράσινη σαλάτα (λόλο ρόσο, ραντίτσιο, μαρούλι, ραπανάκι, αχλάδι, καρύδι, κουκουνάρι και βινεγκρέτ τυριού) και τον «κήπο της Εδέμ» (πράσινα λαχανικά, μυρωδικά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού). Από τη μεγάλη ποικιλία tapas ξεχωρίσαμε το κοτόπουλο με μουστάρδα, το σουφλέ σπανάκι, το γεμιστό ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, τα λαχανικά σχάρας (με κρέμα τυριού και βασιλικό) και τα κασιώτικα ντολμαδάκια με κιμά. Εκτός των tapas, παρασκευάζονται ζυμαρικά (όπως το λιγκουίνι με αυγοτάραχο) και ουζομεζέδες (όπως το μπλε καβούρι στη σχάρα), ενώ σερβίρεται μεγάλη ποικιλία λουκάνικων και τυριών. Στα γλυκά έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ σουφλέ σοκολάτας, Pavlova με αχλάδι και σος σοκολάτας και τσίζκεϊκ με διάφορα βατόμουρα. Σερβίρονται 30 ελληνικά κρασιά, καθώς και αποστάγματα σταφυλιών και φρούτων.




«GINGER OIL», Π.Π. Γερμανού 23, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-265.038.

Λειτουργεί καθημερινά 10.00-03.00. Δευτέρα και Τρίτη 12.00-15.00 είναι πιο ήσυχα.

Περίπου 30 ευρώ τα δύο άτομα, χωρίς το κρασί.

Δεν είναι κακή ιδέα.

Σε ιδιωτικά πάρκινγκ της Π.Π. Γερμανού και της Αλ. Σβώλου.