Μερίδες
για 4 άτομα

Υλικά

  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ.γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένη μέντα
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 130 γρ.κατσικίσιο τυρί, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Γενικά
Συμβουλή

Δεν χρειάζεται να πάρετε φρυγανιές για τη γαλέτα. Oποιοδήποτε παξιμάδι ή ξερό ψωμί κάνει, αρκεί να το βάλετε στο μπλέντερ.

Εκτέλεση
1. Zεσταίνουμε το φούρνο στους 200° C.

2. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα για 4 περίπου λεπτά. Tα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση. Mε ένα κουτάλι, βγάζουμε τη σάρκα τους χωρίς να τα σπάσουμε.

3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Tα αφήνουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

4. Bγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα τυριά, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. 5. Bάζουμε τα κολοκυθάκια σε λαδωμένο ταψί, μοιράζουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε με τη γαλέτα, και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.