Υλικά

  • 6 φύλλα (χωριάτικο φύλλο)
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 ½ κούπα χοντροκοπανισμένη καρυδόψιχα
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • Σουσάμι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1.Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.

2.Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.

3. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν και τα αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε τις ψημένες μελιτζάνες με το πιρούνι και τις ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια, την κεφαλογραβιέρα, την καρυδόψιχα και το κύμινο.

4. Απλώνουμε 3 φύλλα σε λαδωμένο ταψί με διάμετρο 30-35 εκ. περίπου και τα αλείφουμε ένα-ένα με λάδι. Τα φύλλα θα προεξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τη σκεπάζουμε με 3 μικρότερα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα της βάσης για να «κλείσουμε» την πίτα.

5. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζουμε σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να ροδίσει η επιφάνειά της.


Μερίδες
για 6 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News