Ακόμη και 10 λεπτά άσκησης την ημέρα αρκούν για να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής.
Η έρευνα του Κέντρου Βιομετρικής Έρευνας Pennington στη Λουϊζιάνα, έγινε με γυναίκες μέσης ηλικίας που ήταν μάλιστα υπέρβαρες και έδειξε ότι 10 έως 30 λεπτά άσκησης ημερησίως τους χαρίζουν μια πιο θετική άποψη για τη ζωή.

Στην μελέτη που παρουσιάσθηκε στο συνέδριο «American Heart Association’s Conference on Nutrition, Physical Activity and Metabolism», συμμετείχαν 430 εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 57 χρόνια, οι οποίες έκαναν κυρίως καθιστική ζωή.

Οι ειδικοί χώρισαν τις γυναίκες σε 4 ομάδες: εκείνες που ακολουθούσαν πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας 70 λεπτών την εβδομάδα, εκείνες που γυμνάζονταν επί 135 λεπτά την εβδομάδα, εκείνες που προπονούνταν επί 190 λεπτά την εβδομάδα και τέλος, εκείνες που δεν ακολουθούσαν κανένα απολύτως πρόγραμμα.

Έξι μήνες αργότερα, οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της άσκησης στην υγεία των γυναικών και είδαν ότι, εκτός από την πολύ μεγάλη βελτίωση που είχαν εμφανίσει οι ομάδες των 190 λεπτών και των 135 λεπτών, σημαντική πρόοδο στην υγεία τους είχαν σημειώσει και οι γυναίκες που ασκούνταν μόλις 70 λεπτά την εβδομάδα.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι ακόμα και σε μικρότερη διάρκεια, η άσκηση είχε ευεργετικά αποτελέσματα ως προς την αύξηση της ενεργητικότητας, τη μείωση του άγχους αλλά και τη διατήρηση της χαρούμενης διάθεσης των γυναικών αυτών.