● Επιλέξτε το scrub που σας αρέσει ανάμεσα στις υφές (με χοντρούς ή πιο λεπτούς κόκκους) και τα αρώματα που θα βρείτε στην αγορά.
● Ρίξτε αρκετό ζεστό νερό στο σώμα σας και απλώστε άφθονο προϊόν στην παλάμη σας. Ξεκινήστε την απολέπιση από τα πέλματα και προχωρήστε προς τα πάνω.
● Oι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές, επιμένοντας περισσότερο στα γόνατα, στις φτέρνες και στους αγκώνες.
● Ένα τρίχινο σφουγγάρι μπορεί επίσης να κάνει καλή απολέπιση, επειδή όμως είναι πιο σκληρό και ίσως ερεθίσει το δέρμα, καλό είναι προηγουμένως να έχετε απλώσει πάνω σας ένα λάδι μπάνιου ή παιδικό λάδι.
● Για τα σημεία με κυτταρίτιδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλατα θαλάσσης ή scrub κατά της κυτταρίτιδας, ειδικά αν πρόκειται να ακολουθήσει κάποια αγωγή με κρέμα.
● Μετά την απολέπιση (είτε με κάποιο προϊόν είτε με τρίχινο σφουγγάρι), ξεπλύντε πολύ καλά την επιδερμίδα σας και απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.






Έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα
Επιλέξτε ένα προϊόν scrub χωρίς χοντρούς κόκκους ή απολεπίστε την επιδερμίδα σας με ένα βρεγμένο βαμβακερό πανάκι ή μια μικρή πετσέτα μπάνιου.
‘Εχετε σπυράκια στην πλάτη Στην αγορά θα βρείτε ειδικά scrub σώματος για λιπαρές επιδερμίδες. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στις κινήσεις σας, ώστε να μην ερεθίσετε περισσότερο τα σπυράκια σας.