Τις ευεργετικές ιδιότητες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων φέρνουν στο προσκήνιο για άλλη μια φορά νέες έρευνες αμερικανών και γερμανών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τους πρώτους, οι έγκυες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 προφέρουν στον εγκέφαλο των παιδιών τους μια «τονωτική ένεση».

Μελετώντας 109 βρέφη, οι ειδικοί του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέϊν διαπίστωσαν ότι εκείνα που είχαν υψηλότερα επίπεδα δοκοσαεξαενοϊκού οξέως (που ανήκει στα λιπαρά οξέα ωμέγα-3) στο αίμα του ομφάλιου λώρου, εμφάνισαν ταχύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης κατά τον έκτο και ενδέκατο μήνα της ζωής τους.

Παράλληλα, όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «British Journal of Dermatology», γερμανοί επιστήμονες από έρευνα που διενήργησαν σε 44 ασθενείς με ατοπικό έκζεμα ηλικίας από 18 έως 40 ετών, είδαν ότι όσοι λάμβαναν συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών εμφάνιζαν μείωση των συμπτωμάτων τους κατά 18%.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 μπορεί να ανακουφίσει όσους πάσχουν από δερματικές παθήσεις.