Ένα νέο, καινοτόμο ακουστικό σκορπά ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Πρόκειται για το Lyric της εταιρείας InSound, επινόηση του Ρόμπερτ Σίντλερ, πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το οποίο μπορεί να φοριέται 24 ώρες για 4 ολόκληρους μήνες, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί ούτε στιγμή: ούτε ακόμα κατά τον ύπνο ή το μπάνιο.

Το νέο ακουστικό είναι αόρατο, επειδή οι διαστάσεις του είναι λίγα μόλις χιλιοστά και τοποθετείται μέσα στο εξωτερικό αυτί. Επιπλέον, δεν έχει τα προβλήματα των υπαρχόντων ακουστικών, όπως η ανάδραση του ήχου ή ο υπέρμετρος πολλαπλασιασμός της έντασής του.

Το καινοτόμο ακουστικό είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να φορεθεί από το 85% των ασθενών, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του καθενός.

Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί εύκολα να περάσει τις προσωπικές του ρυθμίσεις στην μικροσκοπική συσκευή, ή και να τις απενεργοποιήσει πλήρως.

Μέχρι στιγμής, το Lyric πωλείται από ιδιωτικές κλινικές στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Νιου Τζέρσεϊ, ωστόσο η επιτυχία που καταγράφει ήδη αναμένεται να οδηγήσει την εταιρεία σε εξαγωγές.