Είναι η εποχή που θέλουμε να απαλύνουμε τα σημάδια (κυτταρίτιδα, χαλάρωση, κατακράτηση υγρών, άτονη
επιδερμίδα) που άφησε στο σώμα μας ο χρόνος και οι «ατασθαλίες» του χειμώνα. Αρχίζουμε δίαιτα, τρέχουμε στο γυμναστήριο, αγοράζουμε προϊόντα αδυνατίσματος και κάνουμε μασάζ. Πέρα όμως από όλα αυτά, τα Spa και τα Day Spa, μικρά ή μεγάλα, προσφέρουν, σαν μια γρήγορη λύση 1-2 ωρών ή σαν μια μικρή φυγή λίγων ημερών, μια ποικιλία δραστικών θεραπειών που στοχεύουν στα συγκεκριμένα προβλήματα με ένα συνολικό τρόπο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αποτοξινωθούμε, να καταπολεμήσουμε τα προβλήματα που μειώνουν την αυτοπεποίθησή μας και να αποκτήσουμε μια πιο αρμονική σιλουέτα. Έξι από αυτές τις πιο ενδιαφέρουσες θεραπείες για «ολική επαναφορά» παρουσιάζουμε παρακάτω. Κάποια από αυτές γίνεται πιο κοντά σας ή σε ένα μέρος όπου ευχαρίστως θα κάνατε διακοπές ευεξίας για λίγες ημέρες…
Μασάζ για σύσφιγξη
Το όνομα «La Prairie» είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πολυτέλεια, την τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων. Πρωτοπόρος στον τομέα της κυτταροθεραπείας, ο ελβετικός οίκος έχει αναπτύξει ένα αποκλειστικό κυτταρικό σύμπλεγμα που ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία επανόρθωσης του δέρματος, χαρίζοντας ενέργεια μέσω των θρεπτικών συστατικών που στοχεύουν στην τόνωση των φυσικών λειτουργιών ανανέωσης της επιδερμίδας. Αυτό το σύμπλεγμα, σε συνδυασμό με ένα κοκτέιλ από ενεργά φυτικά συστατικά που προέρχονται από εκχυλίσματα φυκιών, ριζών και πρωτεϊνών ρυζιού, εφαρμόζεται στη θεραπεία Body Contouring & Firming Treatment για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της επιδερμικής χαλάρωσης. Με ειδικές τεχνικές μασάζ σε όλο το σώμα, επιτυγχάνεται η επαναφορά της σωστής λειτουργίας της μικροκυκλοφορίας του αίματος και η βελτίωση του μεταβολισμού των λιπιδίων.
Info: Η θεραπεία διαρκεί 90 λεπτά, κοστίζει 165 ­ και συνδυάζεται με περιποίηση για το στήθος.
(«La Prairie», Κανάρη 24, 5ος όροφος, Αθήνα, τηλ.: 210-36.01.550 και Λεωφ. Κηφισίας 238-240 & Λεβίδου 1Α, Κηφισιά, εμπορικό κέντρο «Μελά», 3ος όροφος, τηλ.: 210-62.30.101
και site: www.laprairieluxtreat.gr)

Πρεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα
Όσες θέλετε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, αλλά το θέμα της μετακίνησης και το κόστος μιας θεραπείας είναι δύο παράγοντες που σας κάνουν διστακτικές, μια πρόταση που δεν θα σας πάρει περισσότερο από μία ώρα στο κέντρο της Αθήνας είναι το «Quick Spa», όπου αξίζει να δοκιμάσετε την τεχνική της πρεσοθεραπείας. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που προσφέρει λεμφικό μασάζ μέσω χαλαρών πιέσεων από αέρα, πετυχαίνοντας σημαντική βελτίωση της φλεβικής κυκλοφορίας.
Η θεραπεία ξεκινά με την επάλειψη ενός μείγματος φυτικών εκχυλισμάτων και λιποδιαλυτικών παραγόντων που επιταχύνουν τη διαδικασία καύσης του λίπους. Κατόπιν, τυλιγμένες σε μια ειδική φόρμα, μπαίνετε στο μηχάνημα και αρχίζει η εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στο σωματότυπό σας.

Info: Η διάρκεια της θεραπείας είναι 45 λεπτά και για το Μάιο ισχύει μια προσφορά που κοστίζει 35 ­.
(«Quick Spa», Αθήνα, Αιόλου 50-52, τηλ.: 210-32.55.545 και site: www.quickspa.gr)



Σοκολάτα για λιποδιάλυση
Έως τώρα γνωρίζαμε ότι η σοκολάτα συμβάλλει στην αύξηση του βάρους. Τώρα όμως μια θεραπεία που βασίζεται στα συστατικά της σοκολάτας υπόσχεται βαθιά λιποδιάλυση, αποτοξίνωση, μείωση της κυτταρίτιδας και σύσφιγξη της επιδερμίδας. Πρόκειται για την Body Slim & Sculpt, μια εξειδικευμένη θεραπεία από τη γαλλική εταιρεία «Thalgo», γνωστή για τα προϊόντα θαλασσοθεραπείας, η οποία συνδυάζει δύο τεχνικές, για αυτό και χωρίζεται σε δύο στάδια. Στο πρώτο γίνεται ειδικό μασάζ με τη χρήση των ορών Thalgo Slim Concentrate και Sculpt Tightening Effect. Όταν τελειώσει αυτό το στάδιο, ακολουθεί η εφαρμογή μάσκας σώματος. Δύο διαφορετικές μάσκες, η Firming Wrap και η Slimming Wrap, με τζίντζερ και βούτυρο κακάο, συνδυάζονται και απλώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές για να τονώσουν και να συσφίγξουν το δέρμα.

Info: Η διάρκεια της θεραπείας είναι 90 λεπτά και κοστίζει 160 ­.
(«Divani Athens Spa & Thalasso Centre Divani Apollon Palace», Καβούρι Βουλιαγμένης, Αγ. Νικολάου 10 & Ιλίου, τηλ.: 210-89.11.100 και site: www.divanispa.gr)



Πράσινος καφές για αντικυτταριτιδική περιποίηση
O πράσινος καφές (που δεν είναι τόσο επεξεργασμένος όσο ο κανονικός), χάρη στην αποτελεσματική λιποδιαλυτική και αποτοξινωτική του δράση, είναι ένα νέο «όπλο» της κοσμητολογίας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Με τη θεραπεία Green Coffee Anti Cellulite Treatment, εκτός από τη λιπόλυση, επιτυγχάνεται και η ενεργοποίηση του ενζύμου gst, το οποίο προωθεί την αποβολή τοξινών, ενυδατώνει, συσφίγγει και τονώνει την επιδερμίδα. Η διαδικασία που ακολουθείται αρχίζει με απολέπιση, στη συνέχεια γίνεται επάλειψη πρώτα με έναν ορό και μετά με τζελ και τέλος εφαρμόζεται το προϊόν θερμοκουβέρτα Greenfilm με μασάζ. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ένα ντους και επάλειψη με κρέμα σώματος.

Info: Η θεραπεία διαρκεί 55 λεπτά και κοστίζει 90 ­. Υπάρχει όμως και πακέτο αδυνατίσματος το οποίο διαρκεί 2 ώρες και κοστίζει 140 ­.
(«Porto Carras Thalassotherapy
& Spa», Μελίτων, Σιθωνία Χαλκιδικής, τηλ.: 23750-77.000 και site: www.portocarras.com)


Θαλασσινά στοιχεία για αποτοξίνωση
Πώς σας φαίνεται η ιδέα να συνδυάσετε τις διακοπές σας με ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ομορφιάς στην πηγή των ιαματικών νερών; Εδώ και είκοσι χιλιάδες χρόνια, από τις πηγές που βρίσκονται κάτω από το χώρο του ιστορικού ξενοδοχείου «Θέρμαι Σύλλα» στην Αιδηψό αναβλύζει ιαματικό νερό από βάθος 3.000 μέτρων σε θερμοκρασία 75° C. Εδώ αξίζει να δοκιμάσετε το πρόγραμμα Thalasso, το οποίο συχνά περιγράφεται ως «η βασίλισσα των θεραπειών σώματος» για αποτοξίνωση και σύσφιγξη της επιδερμίδας. Ξεκινά με ένα μασάζ με φυσικό θαλασσινό αλάτι για απολέπιση. Ακολουθεί μασάζ κατά της κυτταρίτιδας και στη συνέχεια περιτυλίξεις με φύκια από τα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού, τα οποία επιφέρουν σύσφιγξη, ενυδάτωση και αποβολή του αποθηκευμένου λίπους. Το πρόγραμμα προτείνεται για 6 ημέρες και κάθε μέρα εφαρμόζεται διαφορετική θεραπεία. Αν όμως δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε μια μονοήμερη θεραπεία.

Info: Το κόστος της θεραπείας
είναι 147 ­.
(«Thermae Sylla Spa-Wellness Hotel», Αιδηψός, Εύβοια, τηλ.: 22260-60.100, site: www.thermaesylla.gr)



Αντικυτταριτιδική φροντίδα από τη θάλασσα
Στο πολυβραβευμένο «Aldemar Royal Mare Village & Thalasso», μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα Anti-cellulite, το οποίο αποσυμφορεί τους ιστούς και ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος. Στην αρχή γίνεται απολέπιση. Στη συνέχεια, κάνετε καθημερινά αντικυτταριτιδικό μπάνιο υδρομασάζ και μετά, εναλλάξ, τα εξής: τονωτικό ντους με πίεση, επικάλυψη με φύκια αδυνατίσματος και συσφιγκτικό Body wrap τη μία ημέρα και την επόμενη AquaRoyal & Aqua Stream, αντικυτταριτιδικό μασάζ και εφαρμογή του προϊόντος Cellu-M6.

Info: Η θεραπεία Anti-cellulite κοστίζει 263 ­ για 2 ημέρες και 521 ­ για 4 ημέρες.
(«Royal Mare Village & Thalasso», Λιμένας Χερσονήσου, Κρήτη, τηλ.: 28970-25.025 και 28970-27.340 και site: www.aldemarhotels.com)