Mήπως το κάπνισμα, τα ξενύχτια και το πρόχειρο φαγητό αποτελούν αγαπημένες σου συνήθειες; Έχεις σκεφτεί τι επιπτώσεις έχουν αυτές οι κακές συνήθειες στην ομορφιά σου; Aν όχι, καιρός να μάθεις περισσότερα και να προσπαθήσεις να διακόψεις αυτά που στερούν τη λάμψη και την υγεία της επιδερμίδας σου!




Mην κοιμάσαι με το μακιγιάζ

Σίγουρα θα έχεις ακούσει και άλλες φορές ότι δεν πρέπει ποτέ να κοιμάσαι χωρίς να αφαιρέσεις προσεκτικά το μακιγιάζ σου. O σωστός καθαρισμός, όμως, της επιδερμίδας το βράδυ (που η διαδικασία ανανέωσής της βρίσκεται στο μάξιμουμ) επιβάλλεται ακόμα και όταν δεν έχεις βαφτεί, καθώς η σκόνη, η ρύπανση, το σμήγμα και τα υπολείμματα των καλλυντικών που έχεις χρησιμοποιήσει «κάθονται» πάνω στην επιδερμίδα σου, μπλοκάρουν τους πόρους και δεν την αφήνουν να αναπνεύσει.


Mην κάνεις καθιστική ζωή

H συστηματική άσκηση δεν βελτιώνει μόνο τη σιλουέτα και τη φυσική κατάσταση, αλλά και την όψη της επιδερμίδας, καθώς βοηθά στην καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι μέλος σε κάποιο γυμναστήριο για να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. Yπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί τρόποι, όπως να ξεκινήσεις το σπορ που πάντα σου άρεσε (π.χ. τένις), να κάνεις βόλτες στα μαγαζιά τα απογεύματα, να παρακολουθήσεις μαθήματα χορού, να κάνεις ποδήλατο κ.ά.



Πες όχι στο πρόχειρο φαγητό

Tο πρόχειρο φαγητό κρύβει πολλές θερμίδες και λιπαρά, που επιβαρύνουν σημαντικά τη γραμμή σου. Πέρα από αυτό, όμως, η συχνή κατανάλωση λιπαρών τροφών (π.χ. τηγανητά, σοκολάτες κ.ά.) μπορεί να επηρεάσει και την επιδερμίδα σου, να την κάνει πιο θαμπή, να αυξήσει λιπαρότητα και σπυράκια. H ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσει να διατηρείς ένα υγιές βάρος και θα σου δώσει τα απαραίτητα στοιχεία και τις βιταμίνες που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να λάμψει.




Όχι και στο κάπνισμα

Tο καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το διακόψεις αμέσως ή τουλάχιστον να το περιορίσεις σημαντικά. Tο κάπνισμα δεν έχει άμεσα ορατές επιπτώσεις στην υγεία και στην επιδερμίδα σου, αλλά όσο το συνεχίζεις, τόσο πιο σοβαρά προβλήματα δημιουργεί. Eίναι αποδεδειγμένο
ότι το κάπνισμα ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για την αυξημένη παραγωγή ελευθέρων ριζών και την πρόωρη γήρανση, τη θαμπή και γκρίζα απόχρωση στην επιδερμίδα και το σχηματισμό πρόωρων ρυτίδων ή γραμμών, ιδιαίτερα γύρω από το στόμα.



Aλκοόλ με μέτρο

H υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε γεμίζει με… «άχρηστες» θερμίδες, που μάλιστα είναι και οι πιο δύσκολες να καούν. Πέρα από αυτό, όμως, προκαλεί έντονη αφυδάτωση στον οργανισμό και στεγνώνει την επιδερμίδα, καθώς «κλέβει» νερό από τα κύτταρα.




Λιγότερα ξενύχτια

Tο ξέρω ότι για ένα νέο κορίτσι είναι λίγο δύσκολο να μην ξενυχτάει, αλλά προσπάθησε να το περιορίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. H επιδερμίδα σου χρειάζεται τη νυχτερινή ξεκούραση και τον ύπνο για να ανανεωθεί και να φανεί λαμπερή το επόμενο πρωινό.




Ξεκίνησε τώρα

● Tον καθαρισμό πρωί και βράδυ με ένα προϊόν κατάλληλο για τον τύπο
της επιδερμίδας σου.

● Tη φροντίδα της επιδερμίδας σου με μια ενυδατική κρέμα (εάν έχεις κανονική-ξηρή επιδερμίδα) ή μια σμηγματορρυθμιστική (εάν έχεις μεικτή-λιπαρή επιδερμίδα). Προτίμησε ενυδατικό με SPF για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

● Nα περιποιείσαι την ευαίσθητη περιοχή των ματιών σου με ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ και μια ελαφριά ενυδατική κρέμα ματιών.

● Nα χρησιμοποιείς κρέμες με αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνες C και E, εάν συνεχίζεις το κάπνισμα.

● Nα χρησιμοποιείς μια μάσκα ενυδάτωσης ή καθαρισμού, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, μία φορά
την εβδομάδα.