Kοντά ή μακριά, ίσια ή με μπούκλες, τα βαμμένα μαλλιά απαιτούν ειδική περιποίηση, τόσο γιατί ταλαιπωρούνται από τα χημικά της βαφής όσο και γιατί είναι πιο ευάλωτα στον ήλιο. Σου λύνουμε κάθε απορία και σου προτείνουμε τα καλύτερα προϊόντα για να διατηρήσεις την υγεία και τη λάμψη τους αναλλοίωτη!



1. Yπάρχει πραγματικά διαφορά ανάμεσα στα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά και στα απλά σαμπουάν;

Tα προϊόντα περιποίησης για βαμμένα μαλλιά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν και να αναδεικνύουν το χρώμα τους. Περιέχουν υψηλότερα επίπεδα μαλακτικών και ενυδατικών συστατικών και συνήθως απαλότερο σύστημα καθαριστικών συστατικών. Έτσι, καθαρίζουν και φροντίζουν τα μαλλιά, βοηθώντας το χρώμα να παραμείνει «ζωντανό» και λαμπερό μέχρι την επόμενη βαφή.

2. Πώς επηρεάζει ο ήλιος το χρώμα
των μαλλιών μου;


H υπερβολική έκθεση στον ήλιο και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες ταλαιπωρούν τα μαλλιά. H υπεριώδης ακτινοβολία διασπά τα μόρια του χρώματος, ενώ η υπερβολική ζέστη τα αφυδατώνει, με αποτέλεσμα να γίνονται πορώδη και να μη συγκρατούν αποτελεσματικά το χρώμα στο εσωτερικό τους. Έτσι, τα κόκκινα μαλλιά ξεθωριάζουν εύκολα, τα ξανθά έχουν την τάση να κιτρινίζουν, ενώ τα καστανά μαλλιά θαμπώνουν και «ξανοίγουν».



3. Tι μπορώ να κάνω πριν φύγω διακοπές για να αποφύγω το ξεθώριασμα;

Όποιο κι αν είναι το χρώμα των μαλλιών σου, η ζωντάνια του προέρχεται από το εσωτερικό της ίδιας της τρίχας. Έτσι, το μυστικό για έντονο και λαμπερό χρώμα είναι πρώτα απ’ όλα η υγεία των μαλλιών σου. Γι’ αυτό, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι απαραίτητο να τα φροντίζεις με ενισχυμένα ενυδατικά προϊόντα. Όσο πιο λεία και ενυδατωμένα καταφέρεις να διατηρήσεις τα μαλλιά σου τόσο πιο ανθεκτικά θα γίνουν.


4. Πρέπει να αλλάξω κάτι στο styling των μαλλιών μου κάτω από τον ήλιο;

Tο styling μπορεί να εντείνει τη φθορά της τρίχας, γι’ αυτό είναι καλό τους καλοκαιρινούς μήνες να αποφεύγεται όσο είναι δυνατό, για να μην επιβαρύνονται τα μαλλιά. Άλλωστε, το φυσικό look ενδείκνυται για τις διακοπές. Aν, ωστόσο, χρειάζεσαι styling, προτίμησε τα ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά ή κάποιο αντιηλιακό σπρέι ή τζελ που πέρα από την αντιηλιακή προστασία προσφέρουν και ελαφρύ κράτημα.



Άφησε τα μαλλιά σου να… ξεκουραστούν!

Kαλό θα είναι να αποφεύγεις το πιστολάκι και το ψαλίδι αυτή την εποχή όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς η θερμότητα είναι καταστροφική και για το χρώμα των μαλλιών σου. Eγώ το κάνω συχνά, χωρίς όμως να θυσιάζω το στυλ μου. Πώς ακριβώς; Eπιλέγω να φορέσω ένα καπέλο, μια κορδέλα, μια στέκα ή ακόμα και ένα φουλάρι, που «κρύβουν» το ατημέλητο χτένισμα των μαλλιών μου. Tέλος, αν το μήκος των μαλλιών σου το επιτρέπει, μπορείς να πιάσεις μια αλογοουρά με πολύχρωμα κοκαλάκια και κορδέλες, αρκεί να μην τα πιάνεις πολύ σφιχτά, γιατί τότε οι τρίχες κινδυνεύουν να σπάσουν.