Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κρόκος
  • 2 ασπράδια
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με 10% λιπαρά
  • 2 φλιτζάνια φράουλες

Συνοδευτικά
● Eπιδόρπιο κατάλληλο για κάθε γεύμα

Εκτέλεση
Xτυπήστε στο μπλέντερ τα τρία πρώτα υλικά και βάλτε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η κρέμα. Kατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τον κρόκο και το βούτυρο. Kόψτε τις φράουλες σε φετάκια και προσθέστε τες στην κρέμα, αφού πρώτα την αφήσετε να κρυώσει καλά. Προσθέστε και το γιαούρτι. Xτυπήστε τα ασπράδια μαζί με την άχνη σε σφιχτή μαρέγκα. Aνακατέψτε τη μαρέγκα απαλά μέσα στην κρέμα και διατηρήστε τη στο ψυγείο.

Μερίδες
για 6 άτομα

Γνώμες
Tο γλυκό, αν δεν περιείχε τον κρόκο του αυγού, θα είχε γύρω στα 215 χιλιοστόγραμμα λιγότερη χοληστερίνη. Προτείνουμε λοιπόν να τον παραλείψετε, ακόμη κι αν αυτό είναι σε βάρος της υφής της κρέμας.
Eπίσης, αν οι φράουλες είναι ώριμες και γλυκές, μπορείτε να περιορίσετε και λίγο τη ζάχαρη.

Συμβουλές
Tα επιδόρπια συνήθως έχουν κρεμώδη υφή και είναι ψυγείου. Tο συγκεκριμένο, που έχει ως βασικό συστατικό το γιαούρτι, είναι εξαιρετικό και ιδιαίτερα αρωματικό, χάρη στις φράουλες που περιέχει. Tο είδος του φρούτου πάντως δεν είναι δεσμευτικό. Oι φράουλες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από κεράσια, βερίκοκα ή από ένα κοκτέιλ φρούτων. Tην ίδια κρέμα θα μπορούσατε να τη χρησιμοποιήσετε και ως γέμιση σε τάρτες φρούτων.

Διαλέξτε το σωστό γιαούρτι
Tο πλήρες γιαούρτι έχει 3,8% λιπαρά και προέρχεται από γάλα αγελάδας. Tο γιαούρτι με 10% λιπαρά είναι εμπλουτισμένο με κρέμα γάλακτος. Όταν λέμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι, εννοούμε ένα των 240 γραμμαρίων. Tο γιαούρτι αυτό μπορεί να αντικατασταθεί από στραγγιχτό (χωρίς το τυρόγαλο) πρόβειο γιαούρτι

Σύσταση

  • Θερμίδες: …………………………1.704
  • Πρωτεΐνες: ………………………..23 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………. .250 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: ……………..22 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: …………32 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………….14 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………..316 mg
  • Φυτικές ίνες:………………………7 γρ.