Υλικά

  • • 1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
  • • 1 κεσέ γιαούρτι
  • • 3 σκελίδες σκόρδο
  • • 2 κουταλιές κάρι
  • • Κύμινο
  • • Φρέσκο κόλιαντρο

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στο γιαούρτι και μαρινάρουμε στο μείγμα το κοτόπουλο για 24 ώρες. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και σερβίρουμε με ρύζι ή guacamole, σαλάτα με αβοκάντο.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους, καθώς είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες. Επιπλέον, η χρήση των μυρωδικών μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι και να δώσει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό. Τα άτομα με χαμηλά αποθέματα σιδήρου, ωστόσο, είναι καλό να μη συνδυάζουν πηγές σιδήρου (όπως είναι το κρέας) με πηγές ασβεστίου (όπως το γιαούρτι), καθώς τα δύο αυτά συστατικά ανταγωνίζονται για την απορρόφησή τους. Τέλος, ορισμένες μελέτες δείχνουν μια πιθανή προστατευτική δράση του κάρι ενάντια στη νόσο Alzheimer και την αρθρίτιδα.

Συμβουλές
• Εάν μας αρέσει πολύ η γεύση του κάρι, μπορούμε να πασπαλίσουμε το κοτόπουλο πριν το μαρινάρουμε.

Σύσταση

  • Θερμίδες 2.960
  • Λιπαρά 111 γρ.
  • Xοληστερίνη 1.338 mg