Το κόκκινο κρασί όταν συνοδεύει το κόκκινο κρέας διαλύει τις βλαβερές ουσίες που συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ υποστηρίζουν ότι αν πίνουμε κόκκινο κρασί μαζί με την μπριζόλα μας, περιορίζουμε σημαντικά τις πιθανότητας να εμφανίσουμε καρκίνο!

Το κόκκινο κρασί «ακυρώνει» τις βλαβερές ουσίες που παράγονται στο στομάχι κατά τη διάσπαση του κόκκινου κρέατος. Αυτό διαπίστωσαν οι ισραηλινοί ερευνητές που πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια.

Χώρισαν τα τρωκτικά σε δύο ομάδες και στη συνέχεια χορήγησαν στην πρώτη σκέτο κόκκινο κρέας, και στη δεύτερη κόκκινο κρέας εμποτισμένο με κόκκινο κρασί. Η προσθήκη κρασιού μείωνε σημαντικά τα επίπεδα δύο τοξικών χημικών ουσιών που απελευθερώνονταν από το κρέας κατά την πέψη.

Η θετική επίδραση του κόκκινου κρασιού οφείλεται πιθανά στις πολυφαινόλες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων.

Τα πορίσματα απ’ αυτά τα ενδιαφέροντα πειράματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry».

Διαβάστε ακόμη:
Ένα λουκάνικο τη μέρα…
http://www.vita.gr/html/ent/622/ent.5622.asp

H «φραπελιά» ξαναχτυπά!
http://www.vita.gr/html/ent/620/ent.5620.asp

Μουλιάστε και ξενοιάστε!
http://www.vita.gr/html/ent/436/ent.5436.asp

Διατροφή και γυναικείοι καρκίνοι
http://www.vita.gr/html/ent/018/ent.5018.asp

Προστασία από τη λιαστή ντομάτα
http://www.vita.gr/html/ent/750/ent.6750.asp