Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανδρών που καμιά προειδοποίηση δεν τους αφυπνίζει, αν επιμένετε να μένετε στον ήλιο απροστάτευτοι, ήρθε η ώρα να αλλάξετε απόψεις και συνήθειες για το καλό της υγείας, αλλά και της επιδερμίδας σας!
Είναι αλήθεια ότι η σκουρόχρωμη επιδερμίδα είναι αρκετά ανθεκτική στον ήλιο. Η μελανίνη μπορεί να σας προστατεύσει από το έγκαυμα, αλλά όχι και από τη φωτογήρανση και τον ­καρκίνο του δέρματος.
Όχι πια! Αν επιλέξετε ένα αντιηλιακό με πλούσια, κρεμώδη υφή ή με φυσικά φίλτρα, τότε ναι, θα αφήσει σημάδια στην επιδερμίδα. Θα βρείτε όμως και αντιηλιακά με ανάλαφρη ή διάφανη υφή, με μη λιπαρή σύνθεση, που απορροφώνται αμέσως και δεν αφήνουν λευκά σημάδια.
Η χρήση αντιηλιακού δεν είναι μια κίνηση ομορφιάς, αλλά μια κίνηση υγείας! Η προστασία της επιδερμίδας από τα δυσάρεστα επακόλουθα της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο δεν χαρακτηρίζει το φύλο ούτε την ηλικία.
Μία επάλειψη δεν είναι αρκετή, καθώς το αντιη­λιακό χάνει τη δραστικότητά του με τον ιδρώτα, την τριβή, το νερό και τη θερμότητα, όσο υψηλό SPF κι αν έχει. Ειδικά αν είστε λάτρης των σπορ, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε συχνά την εφαρμογή του αντιηλιακού σας. Μια καλή λύση είναι τα προϊόντα σε μορφή σπρέι, που εφαρμόζονται εύκολα και σας βοηθούν να καλύψετε τα δύσκολα σημεία, όπως η πλάτη.


tip! Μην ξεχνάτε να απλώνετε το αντιηλιακό στα αυτιά, στο σβέρκο, στο κεφάλι (αν έχετε ξυρισμένο κεφάλι ή σημεία με φαλάκρα), καθώς και στο επάνω μέρος των πελμάτων (στο κουντεπιέ).