Banquet Στα γαστρονομικά στέκια της πλατείας Φαναριωτών, τον Μάιο προστέθηκε το καφέ-εστιατόριο-μπιστρό «Banquet». Ο διακοσμητής Βασίλης Καραλάζος έδωσε υπόσταση στα σχέδια των νεαρών ιδιοκτητών του χώρου, οι οποίοι ήθελαν «ένα μπιστρό με διακριτική πολυτέλεια και ποιοτική γαστρονομία, που να εμπνέει χαλαρό, καθημερινό ντύσιμο». Ο σέρβος σεφ Τζέικ Γιοβάνοβιτς εστιάζει στη μεσογειακή κουζίνα με έναν όχι μεγάλο κατάλογο, αλλά με μεγάλη λίστα κρασιών (90 ελληνικά και ξένα). Μας πρότεινε από ορεκτικά το «France VS Spain» (φρέσκα ­σπαράγγια σε βούτυρο μαύρης τρούφας με σος και ισπανικό χαμόν) και το timbale ­καπνιστού ­σολομού (φέτες καπνιστού σολομού γεμισμένες με μαριναρισμένο φρέσκο σολομό, γιαούρτι, ­πράσινο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού). Μια «Βοστώνη» (γαλλικό ­μαρούλι με σελινόριζα, πράσινο μήλο και γαλλική βινεγκρέτ) και τα σπαράγγια ­(βρασμένα, με ­ανοιξιάτικη ­σαλάτα, αυγό ποσέ, σος γκοργκοντζόλα με ­λευκή τρούφα και ψητές ­πιπεριές Φλωρίνης) μας «περίμεναν» στις σαλάτες. Κατόπιν, ήρθε το ριζότο με ψητές γαρίδες και το ­ραβιόλι (με γέμιση ­κρέμα μασκαρπόνε με μαύρη τρούφα και κρόκο αυγού). Στα κυρίως πιάτα ­«συναντηθήκαμε» με το ­μεθυσμένο λαβράκι ­(γεμιστό με βότανα φλαμπέ με τσίπουρο, σερβιρισμένο με πατάτες και φινόκιο), το μοσχάρι ­μπλανκέτ (μοσχάρι κατσαρόλας με καρότα, μανιτάρια, μαϊντανό και πουρέ πατάτας) και το ­συκώτι με κάρι (συκώτι σχάρας μαριναρισμένο με κάρι, σερβιρισμένο με ­μπασμάτι και σαλάτα με αγγουράκια και ­σουσάμι). Πριν από τον αποχαιρετισμό, δοκιμάσαμε εκλεκτά επιδόρπια: μια τάρτα φράουλας με μους σαμπάνιας και μια κρέμα καραμελέ.





, Δημ. Γούναρη 7 (Πλ. Φαναριωτών), Θεσσαλο­νίκη, τηλ.: 2310-228.520.

; Λειτουργεί καθημερινά 09.00 (για καφέ)-02.00 (η κουζίνα λειτουργεί 12.00-01.30).

; Γύρω στα 20-25 € το άτομο, χωρίς το κρασί.

; Δεν είναι απαραίτητο.

; Σε δύο παρακείμενα ιδιωτικά πάρκινγκ.