Παράδειγμα προς μίμηση από τους Έλληνες αποτέλεσε τελικά η κίνηση του πατέρα του άτυχου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ, να δωρίσει τα όργανα του παιδιού του.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των υποψηφίων δωρητών οργάνων αυξήθηκε κατακόρυφα, όπως επίσης και εκείνος των μεταμοσχεύσεων, καθώς μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τις 15, μετά τη γενναία απόφαση του πατέρα του νεαρού Αυστραλού τουρίστα, που έχασε τη ζωή του αυτό το καλοκαίρι στη Μύκονο.

Ο 30χρονος Κωσταντίνος Γρίμπιλας ο οποίος έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και δέχθηκε το μόσχευμα καρδιάς του νεαρού από την Αυστραλία κάνει λόγο για ένα «αναπάντεχο δώρο». Ευχαριστεί τους γονείς του νεαρού Αυστραλού και λέει ότι «θα τους έχει ως δεύτερη οικογένεια» σ’ όλη τη ζωή του.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Προγράμματος μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κ. Πέτρος Αλιβιζάτος ενθαρρύνει τους Έλληνες να δουν πιο θετικά την δωρεά οργάνων.

«Η ιστορία του νεαρού Αυστραλού ταρακούνησε τους πολίτες» αναγνωρίζει ο καθηγητής αλλά αναρωτιέται: «Πρόκειται για μια παροδική κατάσταση η οποία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο συναίσθημα, ή το κράτος θα παρέμβει ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δωρεών οργάνων δημιουργώντας την κατάλληλη υποδομή;»

Το σίγουρο πάντως είναι πως, «ότι δεν κατάφεραν οι μακροχρόνιες προσπάθειες και οι αλλαγές των Νόμων το πέτυχε το συναίσθημα του Έλληνα που ανταποκρίθηκε στη γενναιοδωρία του Αυστραλού πατέρα».

Διαβάστε ακόμη:
Μεταμοσχεύσεις χωρίς φάρμακα
http://www.vita.gr/html/ent/722/ent.4722.asp

Νέα δεδομένα για επιτυχείς μεταμοσχεύσεις
http://www.vita.gr/html/ent/722/ent.4722.asp