Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περίπου 1 στις 3 γυναίκες που φορούν συχνά ψηλά τακούνια, πραγματικά υποφέρει με τα πόδια της!

Το απόλυτο «φετίχ» των γυναικών φαίνεται πως ευθύνεται για μια σειρά προβλημάτων, από παραμόρφωση των δακτύλων μέχρι τραυματισμό του αστραγάλου ή τενοντίτιδα, ενώ τα γόνατα, η πλάτη και η μέση επιβαρύνονται περισσότερο από το πρόσθετο ύψος του τακουνιού.

Γυναίκες με λεπτά δάκτυλα, που αγαπούν να ενισχύουν τη θηλυκότητά τους φορώντας τακούνια, αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης νευρώματος του Μόρτον, κατά το οποίο τα νεύρα πυκνώνουν δημιουργώντας οίδημα στο πέλμα που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και μούδιασμα των δακτύλων.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί του βρετανικού Συλλόγου Ποδοκόμων και Ποδιάτρων (Society of Chiropodists and Podiatrics), προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος που εγκυμονούν τα τακούνια, οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επιλέγουν παπούτσια με χοντρό τακούνι για σωστότερη κατανομή του βάρους στο πέλμα.

Επιπλέον, η προσθήκη μαλακών πάτων στο εσωτερικό του παπουτσιού, βοηθά ώστε να μειώνονται οι κραδασμοί στα γόνατα, ενώ τονίζουν ότι τα παπούτσια δεν θα πρέπει να επιτρέπουν στο πόδι να γλιστρά πολύ μπροστά καθώς έτσι αυξάνεται ακόμη περισσότερο η πίεση στα δάκτυλα

Διαβάστε ακόμη:
Η ζωή πάνω σε ψηλά τακούνια
http://www.vita.gr/html/ent/821/ent.5821.asp

Γόβα στιλέτο για πάντα!
http://www.vita.gr/html/ent/831/ent.4831.asp

«Πατήστε πόδι!»
http://www.vita.gr/html/ent/064/ent.6064.asp

Οι βλαβερές συνέπειες της μόδας
http://www.vita.gr/html/ent/208/ent.1208.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: