Υλικά

  • 1 κιλό λαβράκια
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)
  • 3 κολοκύθια
  • 2 πατάτες
  • 3 καρότα
  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ
  • 1 ποτηράκι του καφέ ούζο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά, τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω από τα λαχανικά και το αφήνουμε άλλα 30-45 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουερ στο ούζο και το περιχύνουμε στο φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε κλειστό μάτι δέκα λεπτά, ώσπου να γίνει η κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Η συνταγή αυτή αποτελεί μια ιδανική «ελαφριά» λύση για τους καλοκαιρι­νούς μήνες, όταν τα πολύ λιπαρά φαγητά μπορεί να είναι δύσπεπτα. Είναι χαμηλή σε θερμίδες, πλούσια σε κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, ιώδιο και σίδηρο, ενώ παράλληλα παρέχει τα πολύτιμα λιπαρά οξέα των ψαριών, που έχουν προστατευτική δράση για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Συμβουλές
• Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό αν το μαγειρέψετε με φρέσκο ψάρι (φτάνει να μην έχει πολλά κόκαλα), αλλά μπορεί να γίνει και με κατεψυγμένο, όπως για παράδειγμα φιλέτο πέρκας.
• Η δόση της κρέμας μπορεί να διπλασιαστεί, ανάλογα με το πόσο σας αρέσει.

Σύσταση

  • Η «ταυτότητα» της συνταγής
  • Θερμίδες……2.633
  • Λιπαρά………..150 γρ.
  • Χοληστερίνη…400 mg