Οι καλοκαιρινές βραδιές, πουυ κρατανε ακομα, «προσφέρονται» για μικρές -ή μεγάλες- παρασπονδίες. Ένα ακόμη ποτηράκι, ένα ακόμη ξενύχτι, είναι μέσα στην ατζέντα σας, ειδικά τώρα που είστε ακόμα ξεκούραστοι. Οι καταχρήσεις, ωστόσο, μπορούν να προσθέσουν πολλά χρόνια στο πρόσωπό σας, ειδικά αν έχουν γίνει τρόπος ζωής. Συγκεκριμένα:
«Κλέβει» το νερό από την επιδερμίδα, αφήνοντάς την αφυδατωμένη και τραχιά. Επιπλέον, κρύβει πολλές κενές θερμίδες που είναι πολύ δύσκολο να καούν.
Αφαιρεί οξυγόνο και βιταμίνες από τα κύτταρα, επιταχύνει τη διάσπαση στο κολλαγόνο της επιδερμίδας και εντείνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.
Όχι μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότη­τα του ύπνου, βοηθούν την επιδερμίδα να ανανεωθεί και να αναπληρώσει τις φθορές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στερώντας ύπνο από τον οργανισμό σας, στερείτε την ανανέωση από την επιδερμίδα σας.




Προμηθευτείτε κολλύριο από το φαρμακείο. Μερικές σταγόνες θα βοηθήσουν το βλέμμα σας να καθαρίσει.
Για άμεση αντιμετώπιση, βράστε δύο φακελάκια χαμομήλι, βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στα μάτια για 10 λεπτά.
Κόψτε μια λεπτή φέτα από πατάτα ή αγγούρι, τοποθετήστε τη στα μάτια σας και χαλαρώστε.
Μια εξειδικευμένη φροντίδα ενυδάτωσης κάθε πρωί, με συστατικά που τονώνουν και αναζωογονούν (π.χ. με βιταμίνη C), θα κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο φρέσκο και ξεκούραστο.