Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι
  • l/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • Λίγο αλεύρι
  • 3-4 καρότα
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 3-4 κολοκύθια
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε. Σε κατσαρόλα, το γυρνάμε ελαφρά με ελάχιστο ελαιόλαδο να βγάλει τα υγρά του και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Εάν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασμού, βάζουμε και επιπλέον νερό. Κατόπιν, προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια, λίγο ακόμη ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει αργά μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας, να μαλακώσουν τα λαχανικά και να έχει πιει το νερό του.

Μερίδες
(για 4 άτομα)

Γνώμες
Το κατσικάκι έχει ιδιαίτερα τρυφερό και νόστιμο κρέας και, ασφαλώς, αποτελεί καλύτερη επιλογή από το αρνί, επειδή έχει λιγότερα λιπαρά. Το κρέας του κατσικιού είναι πολύ καλή πηγή νιασίνης, ριβοφλαβίνης, θειαμίνης και βιταμίνης Β12.
Το πιάτο είναι αρκετά υψηλό σε χοληστερίνη, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να καταναλώνεται πολύ συχνά, ιδιαίτερα από όσους έχουν αυξημένα λιπίδια στο αίμα.
Τα λαχανικά, ωστόσο, που το συνοδεύουν συμβάλλουν στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερίνης από τον οργανισμό

Συμβουλές
Για να μη μυρίζει το κατσικάκι, μπορούμε να το περάσουμε με χυμό λεμονιού.
Αν προσθέσουμε ντομάτα στη συνταγή αυτή, έχουμε τον περίφημο «Καπαμά».

Σύσταση

  • Θερμίδες 5.780
  • Λιπαρά 361 γρ.
  • Χοληστερίνη 1.800 mg*
  • *χιλιοστόγραμμα