Ασπίδα κατά του καρκίνου της ουροδόχου κύστης αποτελεί η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού, σύμφωνα με νέα σουηδική έρευνα.

Παρακολουθώντας την πορεία συνολικά 80.000 ασθενών για περισσότερο από εννέα χρόνια, οι ειδικοί του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη διαπίστωσαν ότι δύο μερίδες γιαουρτιού ημερησίως είναι αρκετές για την προστασία της ουροδόχου κύστης από τη νόσο.

Από το πείραμα ωστόσο φάνηκε ότι οι εθελοντές που κατανάλωναν άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είχαν τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα. Αυτό, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, οφείλεται στα βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση νοσημάτων.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», δύο γιαούρτια την ημέρα έδειξαν να μειώνουν κατά 45% τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες το ποσοστό προστασίας άγγιζε το 36%.

Θυμηθείτε ωστόσο, ότι για το 50% των κρουσμάτων καρκίνου της ουροδόχου κύστης στους άνδρες, και για το 1/3 στις γυναίκες ενοχοποιείται το κάπνισμα, γεγονός που σημαίνει ότι ένας τρόπος προστασίας του οργανισμού μας από τη νόσο, εκτός από τα ευεργετικά γιαουρτάκια, είναι να κόψουμε το τσιγάρο.

Διαβάστε ακόμη:
Θα κυλήσει η πέτρα;
http://www.vita.gr/html/ent/620/ent.4620.asp

Κράνμπερι ο κόκκινος θησαυρός
http://www.vita.gr/html/ent/428/ent.2428.asp

Τα Smoothies είναι τάση!
http://www.vita.gr/html/ent/223/ent.1223.asp

Προβιοτικά προϊόντα. Βάλτε τα βακτήρια να δουλέψουν για σας
http://www.vita.gr/html/ent/478/ent.1478.asp