Ένα νέο σπρέι υπόσχεται να αντιμετωπίσει την πρόωρη εκσπερμάτιση, ενώ ορισμένα αντικαταθλιπτικά βλάπτουν την ανδρική γονιμότητα.

Ψεκάστε και… δεν τελειώσατε! Ονομάζεται PSD502 και αποτελεί την νέα απόπειρα των ειδικών της εταιρείας Plethora Solutions, προκειμένου να βγάλουν από τη δύσκολη θέση όλους τους άνδρες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα σπρέι που συνδυάζει δύο αναισθητικά φάρμακα, τη λιδοκαΐνη και της πριλοκαΐνη, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς για το μούδιασμα περιοχών του δέρματος.

Το νέο φάρμακο με μορφή σπρέι δρα σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών και, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, δεν επηρεάζει την αίσθηση της ικανοποίησης κατά την ερωτική πράξη.

Στη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη, έλαβαν μέρος συνολικά 300 άνδρες με πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης από 32 κέντρα τεσσάρων χωρών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η πρώτη χρησιμοποίησε το επιβραδυντικό σπρέι για 12 εβδομάδες, ενώ στην άλλη χορηγήθηκαν εικονικά φάρμακα.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, η μέση χρονική διάρκεια μέχρι να επέλθει η εκσπερμάτιση για την πρώτη ομάδα αυξάνονταν στα πέντε λεπτά, την ώρα που η δεύτερη ομάδα έφτανε σε αυτήν σε μόλις ένα λεπτό.

«Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι το ίδιο σημαντικά όσο και εκείνα που είχε δώσει το Viagra στο αντίστοιχο στάδιο των δοκιμών», υποστηρίζει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας, δρ Μάικ Γουίλι.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες το γεγονός ότι το σπρέι ψεκάζεται τοπικά, μειώνει αυτομάτως τις πιθανότητες εμφάνισης δυσάρεστων παρενεργειών, όπως π.χ. των φαρμάκων που λαμβάνονται από το στόμα.

Διώχνουν… τον πελαργό Τα αντικαταθλιπτικά με τη δραστική ουσία παροξετίνη, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανδρική γονιμότητα υποστηρίζουν τώρα οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες στο 64ο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Σαν Φρανσίσκο, ο αριθμός των ανδρών που λάμβαναν θεραπεία παροξετίνης, ανέπτυσσαν μη φυσιολογικό DNA στο σπέρμα.

Διαπίστωσαν ακόμη ότι η λήψη παροξετίνης σχετίζονταν και με σεξουαλική δυσλειτουργία, όπως επίσης και με δυσκολία εκσπερμάτισης.

Διαβάστε ακόμα:
Τα µυστικά της ανδρικής γονιµότητας
http://www.vita.gr/html/ent/244/ent.7244.asp

Τι μειώνει την ανδρική γονιμότητα;
http://www.vita.gr/html/ent/382/ent.7382.asp

Οι εχθροί του σπέρματος
http://www.vita.gr/html/ent/140/ent.7140.asp

Η σόγια υποσκάπτει την ανδρική γονιμότητα
http://www.vita.gr/html/ent/104/ent.7104.asp