Δεκαπέντε λεπτά περπάτημα εξαφανίζουν κάθε επιθυμία για γλυκούς πειρασμούς, διαπίστωσαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Έξετερ.

Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα όλους όσoι προσέχουν τη σιλουέτα τους και αγκομαχούν να περιορίσουν τις ορμές τους για λαχταριστά μεν, αλλά παχυντικά σνακ.

Στη μελέτη συμμετείχαν 25 λάτρεις της σοκολάτας από τους οποίους ζητήθηκε να παραμείνουν «καθαροί» από ζάχαρη για τρεις ημέρες. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου διαστήματος οι επιστήμονες ζητούσαν από τους εθελοντές να περπατούν γρήγορα για 15 λεπτά και να ξεκουράζονται, χωρίς όμως να ακολουθούν συγκεκριμένη σειρά.

Στην πορεία, στην άσκηση αντοχής προσέθεσαν επιπλέον δραστηριότητες, όπως νοητικά παιχνίδια και το άνοιγμα μιας σοκολάτας, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα τους εξωθούσε στη γλυκιά «αμαρτία».

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι τόσο κατά την άσκηση όσο και για περίπου 10 λεπτά μετά από αυτήν, οι εθελοντές δήλωναν ότι είχαν λιγότερη όρεξη για σοκολάτα.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι ειδικοί συμπεραίνουν ότι μια καθημερινή άσκηση διάρκειας 30 λεπτών -η οποία θα μπορούσε να αποτελείται από δύο 15λεπτα γρήγορου περπατήματος- όχι μόνο βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση, αλλά βοηθά παράλληλα και στη ρύθμιση της ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων.

Διαβάστε ακόμη:
Τι πρόβλημα είχε ο Λούκουλος;
http://www.vita.gr/html/ent/760/ent.7760.asp

Γονιδιακή η επιθυμία για γλυκά
http://www.vita.gr/html/ent/200/ent.6200.asp

Υποκατάστατα ζάχαρης. Ποια, πώς, πότε!
http://www.vita.gr/html/ent/836/ent.5836.asp

Σοκολάτα: Η τροφή των θεών!
http://www.vita.gr/html/ent/660/ent.4660.asp