Μολονότι η κοινή λογική θα μας οδηγούσε στο αντίθετο συμπέρασμα, ωστόσο οι γιαγιάδες, ακόμα και με μειωμένα -συγκριτικά- αντανακλαστικά, «προκρίθηκαν» ως οι καλύτερες μπεϊμπισίτερ.

Η σχετική έρευνα ανήκει στους ειδικούς της Σχολής Δημόσιας Υγείας «Bloomberg» του Πανεπιστημίου «Johns Hopkins». Προς μεγάλη τους έκπληξη, λοιπόν, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γιαγιάδες προσφέρουν καλύτερη φύλαξη από κάθε άλλον, επαγγελματία ή μη, ακόμη και από την ίδια τη μητέρα των παιδιών.

Συγκεκριμένα, φάνηκε ότι σε περιπτώσεις όπου η γιαγιά φρόντιζε τα παιδιά όταν οι γονείς δεν ήταν στο σπίτι, τότε αυτομάτως οι πιθανότητες τραυματισμών και αιμορραγιών μειώνονταν κατά το ήμισυ!

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, οι σοβαροί τραυματισμοί εντός του σπιτιού που καταγράφονται στις ΗΠΑ αποτελούν και την κυριότερη αιτία παιδικού θανάτου. Για το λόγο αυτό, τα συγκεκριμένα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στο επιστημονικό έντυπο «Pediatrics» κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά.

Επιπλέον, οι ερευνητές αποδίδουν την ιδιαίτερη φροντίδα που προσφέρουν γιαγιάδες στα εγγόνια τους, όχι μόνο στην εμπειρία, αλλά και σε εξελικτικούς λόγους: το κοινό γενετικό υπόβαθρο που μοιράζονται με τα εγγόνια, γεγονός που τις ωθεί ασυνείδητα στο να προσέχουν πολύ τη νέα γενιά!

Διαβάστε ακόμη:
Η ανάγκη μας για τρυφερότητα είναι απεριόριστη;
http://www.vita.gr/html/ent/651/ent.6651.asp

Παυσίπονο η μητρική αγκαλιά
http://www.vita.gr/html/ent/133/ent.7133.asp

Στο μυαλό το γονεϊκό ένστικτο
http://www.vita.gr/html/ent/302/ent.5302.asp