Η γνωστή «αρσενική» ορμόνη τεστοστερόνη, αλλά και οι πολυάριθμοι και ογκώδεις σμηγματογόνοι και ιδρω­τοποιοί αδένες των ανδρών, που παράγουν σχεδόν διπλάσια ποσότητα σμήγματος και ιδρώτα σε σχέση με τη γυναικεία επιδερμίδα, καθιστούν τη λιπαρότητα ένα από τα πιο συχνά προβλήματα της ανδρικής επιδερμίδας. Σε συνδυασμό με το στρες, την κούραση και τη ρύπανση του περιβάλλοντος, το πρόβλημα επιδεινώνεται, οι πόροι διαστέλλονται, η επιδερμίδα γυαλίζει και εμφανίζει ατέλειες.


› Να πλένετε κάθε βράδυ το πρόσωπό σας με ένα τζελ για λιπαρές επιδερμίδες και χλιαρό νερό (το ζεστό νερό ευνοεί τη λιπαρότητα), ώστε να απομακρύνονται σμήγμα, ρύποι και λιπαρότητα.
› Να χρησιμοποιείτε κάθε πρωί μια ενυδατική κρέμα με σμηγματορρυθμιστική δράση. Η επιδερμίδα σας θα έχει ματ όψη και θα παραμένει καθαρή όλη την ημέρα.
› Για τα μαύρα στίγματα, να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν scrub και μια μάσκα καθα­ρισμού μία φορά την εβδομάδα, ώστε να καθαρίζετε σε βάθος την επιδερμίδα σας
.


Το συχνό πλύσιμο και τα ισχυρά καθαριστικά προϊόντα δεν είναι η λύση ενάντια στη λιπαρότητα. Ο υπερβολικός ζήλος μπορεί να οδηγήσει στην υπερδιέγερση των σμηγματογόνων αδένων και άρα στο αντίθετο αποτέλεσμα.